Ostravské hry 2023 přinesly Vítkovicím čtyři zlaté medaile, další tři cenné kovy a zkušenosti

28. května 2023, Klub

O víkendu se odehrál druhý ročník turnaje Ostravské hry. Vítkovice vyslaly do víru zápolení hned šestnáct týmů a slaví úspěchy. Do vitríny oddílu přibyly čtyři zlaté medaile a celkem sedm cenných kovů. Všechny týmy ale především nasbíraly penzum cenných zkušeností.

Dorostenci si spravili chuť po republikovém šampionátu a na Ostravských hrách 2023 berou zlato. Turnajem prošli bez zaváhání a ve finále Ostravských her si v ostravském derby poradili s MVILem.

Starší žáci ukázali, že jsou velmi silní a získali další zlaté medaile. Jejich modrý tým prošel turnajem bez porážky, ve finále porazil Hodonín 8:0 a v celém turnaji inkasoval pouze dvě branky, přičemž hned pět utkání v řadě zvládl bez inkasované branky.

Junioři berou stříbrné medaile. V jednom z nejkvalitněji obsazených turnajů poslední doby nestačili pouze ve finále na Mladou Boleslav poměrem 4:7.

Přípravka pak odehrála velmi kvalitně obsazený turnaj, ve kterém skončila sice třetí, avšak jako jediná dokázala ve vůbec posledním utkání porazit vítěznou Mladou Boleslav.

V kategorii elévů měly Vítkovice dva týmy, které skončily v osmifinále play off. Bílý tým přitom vyhrál základní skupinu, ovšem v osmifinále narazil na pozdějšího finalistu z Třince.

Totéž se přihodilo mladším žákům v bílém týmu, kteří prohráli s pozdějšími finalisty ze Šternberku, modrý tým pak skončil v prvním kole play off.

--------

Dívčí složka turnaje obsahovala tři kategorie a Vítkovicím přinesla tři medaile. Zlato berou juniorky, které dokázaly ve finále turnaje porazit favorizovaný tým IBK Kalamity, který reálně tvořily hráčky Bulldogs Brno, včetně Anny Brucháčkové. Ve finále dokázaly juniorky vrátit skupinovou porážku 0:2 a zvítězit na nájezdy.

Na nejvyšší stupínek vystoupily také dorostenky, které byly v bílém týmu. Ty dokázaly celkově třikrát porazit Horní Suchou, naposledy ve finále turnaje poměrem 6:3.

Zkušenosti nabíraly také mladší žákyně, které čekal turnaj ve společnosti Hattricku Brno a polského Radzewa. Vítkovický tým byl na turnaji ten nejméně fyzicky vyspělý, a tak bylo pro něj obtížné soupeřům čelit, avšak je jisté, že hráčky nabraly penzum nenahraditelných zkušeností.

Všem týmům děkujeme za reprezentaci oddílu a chtěli bychom vyzdvihnout také fanoušky, kteří vytvořili naší mládeži vždy skvělou kulisu. Děkujeme!