Tomáš Sladký odchází do Wileru Ersigen

01. srpna 2007, CD

Na dva roky se do Švýcarska vydá sbírat zkušenosti mladý reprezentační centr Tomáš Sladký. Do svého kádru si jej vybral švýcarský mistr SV Wiler Ersigen. Přinášíme krátký rozhovor.

      Švýcarská liga bude bohatší o dalšího českého krajánka. Do týmu šampióna tamní NLA SV Wileru Ersigen míří vítkovický útočník Tomáš Sladký.
      Oba kluby se po dlouhém jednání domluvily na přestupu. Jednadvacetiletý hráč bude tak mít možnost okusit své první zahraniční angažmá. V těchto dnech začíná Tomáš Sladký švýcarskou misi.

Tome, jak vypadají poslední dny?
"Vrátil jsem se z nádherné dovolené, v Ostravě jsem měl přibližně 9 dní na poslední zařizování a přípravu na přesun. Snažil jsem se ještě dohnat tréninkové manko, tak snad to k něčemu bude."

Co tě čeká ve Wileru? S novým týmem absolvuješ i Fortuna Czech Open?
"Ano, bude to pro mě hodně motivující, zahrát si před českými diváky v dresu zahraničního týmu. Každopádně se do Prahy strašně moc těším, stejně jako každý rok."

Jaké o tobě mají v klubu představy a co ty sám očekáváš?
"S Turkkou Lehtinenem jsem přesně tohle téma probíral. Představy mají takové, že bych měl hrát dobře. Já se pokusím jejich představy naplnit. Očekávám změnu sportovního života."

Na jak dlouho ses Wileru upsal?
"Přestup jsem podepsal na dva roky. První sezóna bude dost ovlivněna mým studiem. Doufám, že zvládnu bez problémů odpromovat na UP v Olomouci. Po mé švýcarské misi bych pak chtěl pokračovat v magisterském studiu oboru MST na Fakultě tělesné kultury."

Co kdyby na Czech Openu na sebe narazily Vítkovice a Wiler?
"Zahrát si proti kamarádům z Vítkovic? Bylo by to určitě zajímavé, trochu zvláštní, ale bral bych to jako normální zápas, který bych chtěl určitě vyhrát."

Tomáš Sladký by se měl poprvé oficiálně objevit v dresu SV Wileru Ersigen ve čtvrtek 16.8. v 11:00 v zápase skupiny D elity můžů Czech Openu proti TJ JM Chodov (přímý přenos ČT4 SPORT).

Foto: Šárka Rojková