Muži nedokázali přejít přes Chodov

20. srpna 2007, CD

Po velmi kvalitních výkonech ve skupině nedokázali muži přejít přes Chodov a na Czech Openu skončili brzy.

 

      V prvním utkání Vítkovice dokonce po prvním poločase vedly nad favoritem skupiny a jedním z užšího okruhu favoritů celého turnaje IBK Dalen po brankách Milana Tomašíka a Karla Ťopka 2:0! Potom již ale vítkovická obrana švédkým nájezdům nestačila odolávat  a zápas nakonec skončil vítězstvím Švédů 5:2.

      Finský Karhut byl víceméně největší neznámou. Mohl překvapit, ale nestalo se. Vítkovice se ujaly záhy vedení, které udržovaly po celý zápas. Na konečném vátězství 6:2 se vstřelenými brankami podíleli Marek Mimra a Milan Tomašík, kteří se každý prosadili hned dvakrát a po jedné brance přidal Michal Plaček a Jan Jelínek.

      Pořádající Tatran posílený o Aleše Jakůbka, Radima Cepka a Martina Richtera byl Vítkovickým hráčům posledním soupeřem ve skupině. Vyrovnané utkání gradovalo v poslední minutě, kdy se po faulu na unikajícího hráče mohlo pískat i trestné střílení pro Vítkovice, ale nakonec z trestajícího mraku zapršely jen dvě minutové kapky. Přesilovku Tatran ubránil a tak se oba soupeři rozešli smírně 1:1. Branku vstřelil v přesilovce po Tomašíkově přihrávce Martin Vladař.

      Nejnepovedenější utkání si Vítkovice vybraly bohužel již v prvním kole vyřazovacích bojů. Ze skupiny C šly ze třetího místa a tak se jim stali soupeři hráči Chodova, kteří prohráli skupinu D, i když dokázali vzít bod velezkušenému Wileru Ersigen za remízu 2:2.
      Vítkovice na dobře hrající Chodov nedokázaly po celý zápas najít recept na opravdu dobrou gólovou polévku a tak se musely po prohře 0:2 s turnajem rozloučit.

Sestava Vítkovic v kategorii muži - Elita, Czech Open 2007:

 1   CIOMPA Roman
71  URBAN Richard

 2   HRUBÝ Lukáš
 3   JELÍNEK Jan
 4   VLADAŘ Martin
 6   KOMÍNEK Jan
 7   TOMAŠÍK Milan
 8   VANĚK Jaroslav
 9   KOLOŠ Petr
11  PLAČEK Michal
12  SUCHÁNEK Patrik
14  ŤOPEK Karel
17  MOJŽÍŠEK Jiří
18  MIMRA Marek

Foto: Dr.Martin Neužil