Vítkovice na Pegres Cupu první hrací den neprohrály

31. srpna 2007, CD

Vítkovice na Pegres Cupu remizovaly s českou juniorskou reprezentací 4:4 a vyhráli nad Znojmem 5:3.

      V pátek odstartoval velmi kvalitně obsazený Pegres Cup.

      První zápas Vítkovic proti juniorské reprezentaci skončil nerozhodně 4:4, když česká čeští mladíci dokázali v poslední třetině zápas otočit z 2:3 na 4:3, ale šest vteřin před koncem vyrovnal Milan Tomašík.
      Tomašíkovi se v utkání vůbec mimořádně dařilo. Podílel se na všech čtyřech brankách. Dvě dal a na dvě přihrál Karlu Ťopkovi.

      Večerní zápas pak svedl na hřiště Vítkovice a Znojmo. "Hosté" začali lépe a po první třetině vedli. Vítkovice však uprostřed zápasu brankami mladého Jana Komínka a Karla Ťopka skore otočili. Marek Mimra pak náskok navýšil, ale jeho trefu ještě do druhé sirény smazal Sláma.
      Znojmo pak dokonce vyrovnalo, ale o vítězství rozhodl v 53.minutě Michal Plaček, v závěru ještě pojistil vítězství dorostenec Martin Tokoš.

      Zítra nastoupí Vítkovičtí k poslednímu utkání základní skupiny proti Bulldogs Brno. Zápas začíná ve 12:30. Po prvním dnu skupinu B vedou se čtyřmi body před druhým Brnem a juniorskou reprezentací (oba týmy mají po dvou bodech). Poslední je Znojmo s jedním bodem za remízu s Bulldogs (4:4).