Vítkovice vezou z těžkého výjezdu tři body

19. listopadu 2007, CD

Zatímco v Boleslavi urvali, co se dalo, na hřišti mistra hráči Vítkovic doplatili na špatnou koncovku a prohráli.

      Na těžký dvojzápas Mladá Boleslav - Střešovice jely Vítkovice se třemi útočnými řadami. Vyjma posledních deseti minut na Tatranu se pravidelně točily po celé tři zápasy. I proto vydržely Vítkovice bušit do mistra po celých 60 minut a jasně jej přestřílely.

      V sobotním večerním utkání, které začalo až ve 20 hodin na hale Škoda Mladá Boleslav, se do první obrany vedle sebe postavili oba stříbrní junioři Jelínek a Suchánek. Hrubý se vysunul do útoku k Vladařovi a Zindulkovi, pro kterého to byl extraligový debut.

      Měl to být souboj brankářů. Obr Roman Ciompa proti domácímu mágovi Petru "Petisovi" Pajerovi. Byl. Až do 38.minuty, kdy se v rozmezí tří minut třikrát prosadily Vítkovice. A pokaždé při přesile jednoho muže v poli. Ve třetí třetině domácí snížili, ale závěrečná desetiminutovka patřila jasně Vítkovicím. Svůj další start za A-tým okořenil brankou mladý sniper Martin Tokoš, Karel Ťopek dokončil osmnáct vteřin před koncem bekhandovou střelou hattrick a stanovil konečný výsledek na nečekaných 2:8 z pohledu domácí Boleslavi!

      "Byl to náš nejlepší výkon v sezóně. Hodně nás podržel také brankař. Herně soupeř doplatil na vyloučení, které rozhodlo zápas." pochvaloval si po zápas spokojený trenér Radomír Mrázek.

 

      Sami hráči Tatranu po nedělním zápase přiznali, že čekali unavenějšího soupeře, než toho, proti němuž stanuli v neděli v podvečer v Praze. Nicméně šťastnější byli domácí.

      Tatran se prosadil již na začátku svoji největší zbraní- reprentačními kovboji Jedličkou a Fridrichem. Na Jedličkův navázal Noha a zvýšil na 2:0. Milan Tomašík pak sice snížil, ale ještě do přestávky mu nechtěně odpověděl Petr Kološ, když si srazil míček do vlastní branky. Ve druhé třetině padla jediná branka a bohužel opět do sítě Marcela Suchánka v brance Vítkovic. Po chybě v rozehrávce na něj tváří v tvář uspěl Sláma.
      Krásná třetí třetina nabídla zaplněné hale pět krásných branek. Na první dvě střešovické dokázaly Vítkovice reagovat Plačkem a Tomašíkem, ale na Jedličkův zásah na 7:3 již Tomáš Kohút v samostatném úniku i kvůli dobrému Vochozkově zásahu neodpověděl.

      Ačkoli Vítkovice prohrály, měly o šest střel víc, než domácí Tatran. „Měli jsme spoustu šancí, ale nedařilo se nám je proměňovat. Naopak Tatran dokázal dokonale vytěžit z minima maximum a zužitkovat každou příležitost,“ viděl příčinu prohru Lukáš Hrubý, který se alespoň pro tento víkend přesunul na svůj bývalý post útočníka.
      "Hráli jsme dobře. Oba zápasy. Proti Boleslavi i Tatranu. Ale proti Tatranu jsme neproměňovali šance, proto jsme prohráli." potvrdil Hrubého slova trenér Mrázek.

      Tabulka je neskutečně vyrovnaná. Kromě Třince a FbŠ Bohemians jsou pak v týmy na sobě naskládané de fakto v jednobodových odstupech. Mírně uniká vedoucí Tatran a SSK Future. Vítkovicím patří čtvrtá příčka.
      V sobotu přivítají doma Vítkovice vicemistra z Havířova, který se probouzí z nedbalek pomalu, ale jistě. Po hrůzostrašném začátku ligy již nasbíral 12 bodů a tlačí se na příčky zajišťující play-off.
      Ještě předtím ale ve středu svedou Vítkovice čtvrtfinálový souboj v poháru ČFbU s Brnem.

středa 21.11., 18:45     1.SC SSK Vítkovice - Bulldogs Brno (čtvrtfinále poháru ČFbU)

sobota 24.11., 19:00     1.SC SSK Vítkovice - Torpedo Pegres Havířov (10.kolo FE)