Český florbal má generálního partnera - je tu FORTUNA EXTRALIGA!

02. srpna 2005, ČFbU

Úterý 2. srpna 2005 se stává významným historickým mezníkem českého florbalu. Na dopolední mimořádné tiskové konferenci v pražském hotelu InterContinental došlo ke slavnostnímu podpisu smlouvy mezi ČFbU a novým generálním partnerem českého florbalu.

Úterý 2. srpna 2005 se stává významným historickým mezníkem českého florbalu. Na dopolední mimořádné tiskové konferenci v pražském hotelu InterContinental došlo ke slavnostnímu podpisu smlouvy mezi ČFbU a novým generálním partnerem českého florbalu. Tím se oficiálně stává prestižní společnost FORTUNA sázková kancelář a.s., která zároveň dodá své jméno i nejsledovanější domácí florbalové soutěži. Od ročníku 2005/2006 tak 1. florbalová liga mužů ponese název FORTUNA EXTRALIGA.

Stejně jako obdobné nejvyšší soutěže v ostatních nejprestižnějších kolektivních sportech bude i florbalová FORTUNA EXTRALIGA samozřejmě rovněž mít oficiální logo celé soutěže, které bude využívat ke své prezentaci. Součástí smlouvy mezi ČFbU a Fortunou je také generální partnerství u českých reprezentačních týmů. Jde o kompletní spojení s českým florbalem, takže Fortunu bude vidět i v souvislosti s Pohárem ČFbU a jméno sázkové kanceláře se objeví také v oficiálním názvu 13. ročníku Fortuna Czech Open 2005.

Změna názvu 1. ligy mužů je jednou ze čtyř hlavních novinek, které FORTUNA EXTRALIGU od září čekají - kromě jména se mění i systém (jedno kolo týdně), důležité pravidlo (zákaz přihrávky brankáři) a navíc do české FORTUNA EXTRALIGY míří i významná švédská posila, o které budete podrobně informováni v následujícím článku.

"Jsme velice potěšeni, že se generálním partnerem českého florbalu stala právě akciová společnost Fortuna, která má ke sportu velice úzký vztah. Osobně jsem přesvědčen, že do budoucna jde pro obě strany o velmi užitečné partnerství. Českému florbalu pak tento čerstvý svazek rozhodně pomůže v ještě větší medializaci a propagaci našeho sportu," uvedl na tiskové konferenci prezident České Florbalové Unie Filip Šuman.

"Jsme přesvědčeni, že spojení nejrychleji se rozvíjejícího českého sportu s novým směrem rozvoje Fortuny přinese řadu výhod pro obě strany. Naše odhodlání podpořit tento mladý sport deklarujeme podpisem smlouvy o partnerství," komentoval podpis smlouvy Jozef Janov, člen představenstva FORTUNA sázková kancelář a.s.

Akciová společnost Fortuna je historicky první sázkovou společností v ČR. Dala základ kursovému sázení v celé střední Evropě, přes společného vlastníka, skupinu Penta Finance a.s., je součástí největšího sázkového impéria ve střední a východní Evropě. (Na Slovensku je to sázková společnost Terno, v Polsku sázková společnost Profesjonal.)