Junioři rozdrili Pepino 9:3

21. února 2008, CD

Derby rozhodl Martin Michalík dvěma brankami v rozmezí tří minut, druhou dokonce v oslabení, a tím nejlepším možným způsobem tak vyčinil svému bývalému klubu za téměř půlroční průtahy kolem jeho přestupu.

      Juniorské derby si co do tvrdosti v ničem nezadalo s nedávným zápasem A-týmů. Tam ale stačilo Pepino na konci stáhnout náskok Vítkovic na rozdíl jediné branky, na Dubině od druhé třetiny kralovaly Vítkovice a žezlo utkání si vzít již nenechaly.

      Vítkovice byly od začátku aktivnější, ale branky začaly padat paradoxně nejdřív do jejich sítě. V 9.minutě zvyšovalo Pepino již na 0:2. Prakticky ihned po bully se ale k míčku dostal Viktor Pavlík a svou střelou skrytou za obráncem vsítil kontaktní gól. V přesilovce pak vyrovnal střeleckým úspěchem proti Tatranu namlsaný Patrik Suchánek. Do konce třetiny ale stačilo Pepino kontrovat. Marcel Suchánek podobně jako brankář Pepina Doležil v úterním zápase s Tatranem (1:5) neodhadl dobře situaci v obranné třetině a míček pak po závaru skončil za jeho zády.

      Od druhé třetiny ale začaly Vítkovice své šance proměňovat. Nejprve sice Tokoš neproměnil trestné střílení, i když se míček možná odrazil od vnitřní tyčky branky a následnou přesilovku pak Vítkovice nevyužily, ale pak začal úřadovat dnes již vítkovický Martin Míchalík. Toho na hřiště nedávno pustila až arbitráž a za dlouhé průtahy se svému mateřskému oddílu pomstil dokonale. Ve 29.minutě chytrou střelou zápěstím vyrovnal a o tři minuty později dokonce v oslabení podobným způsobem otočil kormido zápasu na stranu modrobílých Vítkovic. Ve 36.minutě se trefil i Petr Skařupa a na za dalších pár minut po Michalíkově příhře i Vít Hrubý a vyhnal tak Ogrockiho z branky!

      Jakékoli náznaky odporu odmítli na záčátku třetí části hry Skařupa a Zdeněk Žák. Pepino se pak uchýlilo k nečisté hře, v 52.minutě ale zahrávalo trestné střílení za faul Martina Jankulára. Marcel Suchánek v něm nejlepšího hráče Pepina v tomto utkání Daniše bravurně vychytal! Naopak v oslabení utekl Tokoš, naservíroval před prázdnou branku Tomáši Kohútovi a kapitán Vítkovic stanovil účet zápasu na 9:3! Vítkovice pak měly několik velmi slibných brankových příležitostí, ale "desítky" se dosáhnout již nepodařilo.

      V zápase se na soupisce Vítkovic objevily hned dvě bratrské dvojice. Pavel a Martin Jankulárové a také jméno Suchánek se v zápise objevilo dvakrát. Pro Marcela to byl jeden z posledních, ne-li úplně poslední zápas v letošní sezoně, protože jeho hostování z Pepina má platnost jen do konce února a prodlouženo bohužel nebylo. "Sezona pro mě koncem února končí a tak jsme doufal, že budu moct chytat proti Pepinu, ikdyž se kluby domluvily, že proti nim chytat nebudu. Děkuju Panu Frankemu, že mi to umožnil. Namotivovaný jsem byl jako na každý zápas, nijak jsem to neprožíval. Věřil jsem v naše vítězství." řekl po zápase Suchánek. Viditelně slavil každý gól, nejen ty svoje, další bývalý hráč Pepina, nyní již v barvách Vítkovic, Martin Michalík. Ten se podle Suchánka teď těší na každý zápas. "No tak Martin nehrál skoro celou sezonu a je nahecovaný na každý zápas. Dneska potvrdil, že je to skvělý hráč a určitě pro nás bude přínosem!"

      Trenér Radomír Mrázek se vrátil nejprve k nedělnímu zápasu s Otrokovicemi (4:11): "Těžký zápas, ale opravdu zápas v pravém slova smyslu. Dokázali jsme se vypořádat s hokejovým pojetím florbalu ze strany domácích a nakonec ho za pomocí našich oblíbených kámošů techniky, chytrosti a rychlosti rozstříleli. Soupeři za tento zápas neděkuji, protože nehrál fér a jeho způsob hry byl našim hráčům zdraví nebezpečný."
     
Zápas s Pepinem okomentoval pochvalnými slovy: "V první třetině jsme udělali několik chyb a soupeř je dokázal výborným zakončením potrestat. Od druhé třetiny však již, při vší úctě k soupeři, bylo na hřišti pouze jedno a to naše florbalové družstvo, které exhibičním, ale koncentrovaným výkonem všech hráčů i brankáře proměnilo utkání ve střelecké cvičení."

      Vítkovice si vysokým vítězstvím zajistili nejhůře druhé místo v tabulce. O to první si to rozdají v přímém souboji s Havířovem v neděli 24.2. ve 14:30 na Dubině!