Junioři se řítí do play-off z prvního místa

27. února 2008, EmDžej

Přinášíme krátký rozhovor s hlavními oporami juniorského A-týmu. Jeden loňskou sezonu svému týmu chyběl kvůli závažné nemoci, letos ho táhne k metám nejvyšším. Druhý nevynechal jediné utkání a jeho obranná činnost je doplňována skvělým útokem. Řeč je o kapitánovi Tomášovi Kohútovi a obránci Honzovi Komínkovi.

Ahoj Tome a Honzo, loni juniorský tým postoupil do play-off ze sedmého místa a vypadl ve čtvrtfinále s Otrokovicemi. Letos postupuje z prvního místa. V čem vidíte největší rozdíly mezi loňským juniorským týmem a tím letošním?

 

Tomáš:  Ahoj. Největším rozdílem je podle mě pohoda v týmu. Máme super kolektiv. Každý hráč zapadá do týmu a plní v něm svou funkci. Toto je podle mě hlavní příčina, proč jsme po základní části skončili tak, jak jsme skončili.

 

Honza:  Ahoj. Náš tým je pořád stejný, máme více zkušeností, hodně z nás už hraje juniorskou extraligu druhým nebo třetím rokem a několik hráčů už pravidelně i Fortuna extraligu.

Ale hlavně máme dobrou partu, která se každým výjezdem víc a víc stmeluje. A to je základem každého úspěchu.

 

V sezoně se již odehrála základní část čítající 22 utkání. Jak byste tuto část zhodnotili, a která utkáni byste považovali za nejtěžší?

 

Honza:  Základní část byla super, ztratili jsme sice pár zbytečných bodů, ale jsme první a to je důležité. Nejtěžší byl určitě zápas v Praze proti Future, a to po všech stránkách. K těžším zápasům patřily určitě oba zápasy s Tatranem a derby s Pepinem. Ovšem utkání, která se počítají dvojnásob byla proti Otrokovicích nebo Wizards, kde se k výhře připočítal i fakt, že se nikdo nezranil.

 

Tomáš:  Určitě to nebyla lehká sezona. Každou sezonou se liga velmi vyrovnává a každý zápas má svou tíhu a kouzlo. Dá se říct, že každý může porazit každého. Během sezony jsme nevypadli z první čtyřky, což mluví o stabilních výkonech našeho týmu.

Největší náboj mělo určitě první utkání s FBC Ostrava, kdy se skóre přelívalo ze strany na stranu, navíc nám chyběli někteří hráči, proto si myslím, že bylo nejtěžší.

 

Juniorský A- tým je velice mladý, přesto i silné soupeře přehrává, v čem vidíte jeho největší sílu?

 

Tomáš:  Pětky jsou poskládány vyrovnaně a každá dává spoustu branek. Když se nedaří jedné, zápas se podaří druhé nebo třetí. Je zde i velká konkurence a každý se chce vytáhnout. Navíc je tu již zmiňovaná skvělá parta.

 

Honza: Síla je určitě v útoku, kde máme jasně nejvíc vstřelených branek z celé ligy, ale taky v dobré obraně, která je podpořena našim řidičem Víťou (Vít Schulmeister, pozn. red.), který prokázal své kvality zejména v posledním zápase proti Havířovu.

 

 

Teď otázka jen pro Toma, od začátku sezonu jsi kapitánem, jak tuto roli vnímáš?

 

Tomáš:  Už na začátku, při mém zvolení, mě velmi potěšilo, že tato úloha v týmu připadla zrovna mně. Cítil jsem od kluků podporu a chtěl bych ještě jednou všem poděkovat a doufám, že ji plním podle jejich očekávání. Jinak si myslím, že jsem hráč v týmu jako každý jiný, který však má roli kapitána jako bonus. Ale určitě se ji snažím plnit co nejzodpovědněji.

 

Následuje otázka jen pro Honzu. Honzo, jsi dobrý obránce a umíš výtečně zahrát dopředu, ale vedeš také ve statistikách trestů, čím to?

 

Honza: To by nešlo, abych měl víc gólů než trestných minut, tak to musím nějak vyvažovat.:-)

 

  

Otázka pro oba, stojí před vámi rozhodující část soutěže, play-off, jak vidíte šance vítkovických mladíků?

 

Tomáš:  Šance na zisk titulu jsou určitě obrovské. Byla by určitě škoda, kdybychom si na jejím konci nezvedli nad hlavu pohár pro mistry ČR.

 

Honza: Všichni chceme obhájit postavení po základní části a získat zpět po ročním půstu titul. Bude, ale také záležet v jaké sestavě budeme nastupovat.

Ale pokud budou zdraví Malkin, Crosby a Ovechkin tak nevidím problém.:-)

 

A na závěr taková malá perlička pro diváky, co nechybí v hledišti. Prozradili byste, jak vznikl váš vskutku nevídaný předzápasový pokřik?(píseň Zapadlej krám od Ewy Farné)

 

Honza: Už ani nevím, koho to přesně napadlo, asi Mišku, je to jeho oblíbená.:-) každopádně nápad to byl dobrý

 

Tomáš:  Za vším stojí náš uznávaný buddha Miška Deus. „Ewička“ ho oslovila (spolu s dalšími), proto od Czech Openu pějeme naši hymnu.

A na závěr rozhovoru, bych chtěl pozdravit paní Schulmeisterovou, vůdkyni našich ultras! Bez ní by to nešloJ

 

Díky za rozhovor kluci, a ať se Vám daří minimálně jako doposud…

 

Honza: Taky děkuju a díky patří také všem divákům, kteří nás povzbuzují.

 

Tomáš:  Díky také na mé straně a to také všem těm, kteří tohle všechno kolem nás organizují.

 

 

 

 

Rozhovor s Tomášem Kohútem a Janem Komínek spáchal Martin Jankulár
Foto: Roša