Juniorky: Proti komu v nádstavbě?

24. března 2008, Dona

O tři postupová místa do finální fáze play-off nejvyšší soutěže juniorek se zástupkyně rytíře Vítka utkají o víkendu 29.- 30.3 na SH Dubina.

Jak to vůbec funguje?

    1.liga juniorek je rozdělena na 5.divizí. Po ukončení základní části družstva z I., II. a III. divize umístěné na první místě mají jistotu účasti v play-off. Z těchto divizí dále postupují družstva umístěné na 2. a 3. místě do nádstavbové části,kde se utkají o zbylé dvě postupová místa.V nádstavbě družstva z prvních míst svých divizí ještě sehrají vzájemná utkání a to o lepší výchozí pozici pro nasazení do play-off.

    Co se týče moravských divizí (IV. a V.) je nasazování o něco jednodušší. První tři družstva z obou divizí spolu sehrají nádstavbovou část, systémem každý s každým(vyjma družstev ze stejné divize) o tři postupová místa do play-off. Z moravských divizí tedy nemá ani jedno družstvo po základní části jistotu účasti v play-off.

    V nádstavbě mají družstava započítané body ze vzájemných zápasů s týmy,které postupují ze stejné divize.Poté se přičítají body získané s družstvy z druhé divize.V moravské šestičlenné nádstavbové tabulce postupují tři nejlépe umístěná družstva do závěřečných bojů play-off.


Projdou-li Vítkovice tímto sítem,čeká je čtvrfinále hrané na dvě utkání,kde do semifinále postupuje družstvo s lepším skóre.


Jak to bylo loni?

    Vítkovice se umístily po základní části na prvním místě s 8 bodovým náskokem na druhé FBC Ostrava. V nádstavbové části se postupně utkaly s celky Orel Těšany 1.FBC Aligators (3:1),FBC Žďár nad Sázavou (3:1) a 1.AC Uherský Brod (2:2).

    Neúprosná matematika vyslala Vítkovice ve čtvrfinále do bojů s pozdějšími mistryněmi z Fbš Bohemians Praha, a s konečným výsledek 4:7 juniorky vypadly z bojů o nejvyšší příčky.

(http://uk.youtube.com/watch?v=O3tE_XIS1bU )

Co je čeká letos?

    Historie se opakuje.Vítkovice se znovu umístily na prvním místě své divize s 8 bodovým náskokem na FBC Ostrava. V nádstavbě se opět utkají s Těšany a Uherským Brodem.Velkou neznámou je družstvo SK Snipers AISE Slavičín.

    V sobotních utkáních s Těšany a Slavičínem se juniorky budou muset popasovat s vysokou absencí.

    Dlouhodobě mimo hru je kanonýrka Tamara Hašová,které ukončilo sezónu nepříjemné zranění kolene, se kterým bude muset absolvovat plastiku vazu. Nevyhnutelné absence ze studijních důvodů jsou u Pastuškové, Horákové, Skalíkové, Rumíškové a kapitánky Kurkové.
Naopak po zranění ruky se vrací Černá.

    Během základní části si juniorky zvykly hrát utkání v okleštěné sestavě,protože valná většina kádru patří k ženskému týmu. Proto by ani vysoká absence neměla ovlivnit cíl a tím je postup do hlavních bojů o medaile.

    Naštěstí papírově nejtěžší utkání s 1.AC Uherský Brod je na programu až v neděli,kdy by měly být studentky již k dispozici.


Změny v sestavě oproti loňsku:

    V loňském roce ukončilo své působení v juniorkách hned několik hráček. Kapitánka Minarčíková spolu s brankářkou Kluzovou přešly do žen, Anna Niemcová a Alena Novákovská své povinnosti již také nemusí dělit mezi dvě družstva. Florbalovou hůl pověsila na hřebík Lada Běňová a Adéla Váhalová.Juniorky Nikola Černá a Tereza Urbánková se natrvalo usadily v ženách.

    Do kádru přibyla na hostování z FBC Lipník juniorská reprezentantka Tamara Hašová,která v průběhu základní části svou produktivitou nahradila dlouholetou oporu Urbánkovou. Jak již bylo řečeno,nádstavbové soutěže a případného play-off se však nebude moci zúčastnit. Od ledna Vítkovický dres oblékájí Vlaďka Skalíková a brankářka Dita Ondrejková.

    Přestože ze 24 zápasů juniorky prohrály pouze dva zápasy a dvakrát remizovaly, lámání chleba nastana v nádstavbě.Jestli bude letošní sezóna úspěšnější než ta loňská mohou rozhodnout samy juniorky,které mají vše ve vlastních rukou. Oproti loňsku se mohly poučit,že vyhrát vše nemusí nutně znamenat lepší pozici pro play-off.

Spousta dívek si může přinejmenším zlepšit náladu po nenaplnění očekávání v Extralize žen.

Přijďte juniorky v jejich úsilí podpořit!


Sobota 29.3.2008 SH Dubina


11:30 1.SC SSK Vítkovice : Orel Těšany 1.Fbc Aligators

17:30 1.SC SSK Vítkovice : SK Snipers AISE Slavičín


Neděle 30.3.2008 SH Dubina


13:00 1.SC SSK Vítkovice : 1.AC Uherský Brod