Reprezentace juniorů míří na havířovský Pegres Cup

29. srpna 2005, ČFbU

Do závěrečné fáze přípravy na říjnové MS v Lotyšsku vstoupí poslední srpnový den česká reprezentace juniorů. Širší reprezentační kádr se ve středu 31.8. sejde v Havířově, kde po krátkém soustředění sehraje tradiční seniorský turnaj Pegres Cup 2005.

Do závěrečné fáze přípravy na říjnové MS v Lotyšsku vstoupí poslední srpnový den česká reprezentace juniorů. Širší reprezentační kádr se ve středu 31.8. sejde v Havířově, kde po krátkém soustředění sehraje tradiční seniorský turnaj Pegres Cup 2005.

Reprezentační trenéři Jaroslav Marks a Rudolf Škubal pozvali do Havířova celkem 20 hráčů a 4 brankáře. "Sraz máme v Havířově ve středu večer, kdy už je na programu i úvodní trénink, další tři tréninkové jednotky proběhnou ve čtvrtek 1. září. Od pátku 2. do neděle 4. září se pak v rámci Pegres Cupu postupně utkáme s mužskými prvoligovými celky Bulldogs Brno, TJ JM Chodov a nováčkem 2. švýcarské ligy UHC Grünenmatt, jehož barvy hájilo v poslední sezóně i české reprezentační trio Aleš Zálesný, Radek Sikora a Tomáš Trnavský. Po odehrání základních skupin následuje čtvrtfinále, poražené týmy čekají zápasy o umístění na 5. - 8. místě, vítězové si zahrají o celkové prvenství, tudíž i v případě méně úspěšných výsledků nás i tak čeká jistých šest kvalitních přípravných zápasů," pochvaluje si náročný herní test reprezentační kouč Jaroslav Marks.

"Bude to pořádný záběr, hráči si asi sáhnou na dno, ale právě proto na Pegres Cupu startujeme. Na druhou stranu máme v Havířově širší kádr, takže na prostřídání budeme mít dostatečné množství hráčů. S asistentem Rudou Škubalem se nám tenhle model osvědčil už při minulém reprezentačním cyklu - první rok, kdy jsou hráči mladší, startuje juniorská reprezentace na Czech Open, kde v kategorii juniorů naopak hraje s o rok staršími soupeři. Ve druhém roce, který vrcholí světovým šampionátem, volíme raději účast na seniorském Pegres Cupu, kde jednak tým opět hraje proti zkušenějším klubům a navíc by nám přišlo nefér startovat v juniorské kategorii Czech Open, kde by již zkušený reprezentační tým asi dost vyčníval," vysvětluje Jaroslav Marks důvod startu na Pegres Cupu.

Na havířovském turnaji si trenérské reprezentační duo otestuje formu nominovaných hráčů a na konci turnaje pak současný kádr o několik jmen zúží před nadcházejícím přátelským dvojutkáním ve Švýcarsku, kam junioři zamíří o druhém zářijovém víkendu společně s reprezentací mužů. "Konečná nominace na MS do Lotyšska se pravděpodobně bude hodně podobat té, kterou oznámíme právě na dvojutkání ve Švýcarsku. V Havířově se tak mohou předvést nejen všichni současní nominovaní, ale pozorně budeme sledovat ještě pár juniorů v seniorských kádrech účastníků Pegres Cupu, kteří mohou svým výkonem upoutat. Po skončení Pegres Cupu potom oznámíme nominaci do Švýcarska, která bude zúžena o jednu pětku a jednoho gólmana," prozrazuje závěrem trenér Marks.

Brankáři

Bobisud Jan Akcent Sparta
Pejsar Adam DDM Praha 10
Rytych David SSK Future
Suchánek Marcel  FBC Ostrava

Obránci

Brus Pavel 1. SC SSK Vítkovice
Deutsch Marek Tatran Střešovice
Furdan Štefan Bulldogs Brno
Křenek Radim FBC Liberec
Nevrkla Vladimír FBC Liberec
Rumíšek Tomáš Torpedo Havířov
Řičičář Petr TJ MEZ Vsetín
Židlický Jakub SSK Future

Útočníci



Dohnal Radek FBC Lipník
Hauser David SC Hattrick Brno
Jurčík Lukáš Torpedo Havířov
Levit Adam 1. SC SSK Vítkovice
Linhart Jan Sokol Pardubice
Pisarovič Michal Bulldogs Brno
Sláma Tomáš Tatran Střešovice
Tomašík Milan 1. SC SSK Vítkovice
Ťopek Karel Panthers Otrokovice
Vávra Tomáš Tatran Střešovice
Vrtiška Michal SSK Future
Zozulák Martin Sokol Pardubice