Czech Open: Bronzový úspěch žen

04. srpna 2008, CD

Ze čtyř kategorií se na největším turnaji světa nejvíce ukázaly ženy, které potvrdily skvělé výsledky z předchozích přípravných turnajů a vybojovaly bronzové medaile. Elita mužů skončila před branami čtvrtfinále, junioři v něm. Mustangové ztroskotali již v prvním kole play-off.

 

Vítkovice na letošním Czech Openu v nejsledovanější mužské elitní kategorii bohužel opět díru do světa neudělaly. O tom, že do čtvrtfinále nepostoupí, rozhodl Rychenberg brankou necelou minutu před koncem posledního utkání osmifinálové skupiny.
      Základní skupinou ale Vítkovice prošly velice dobře. Nejprve zdolaly Bulldogs Brno poměrně snadno 5:1. V televizním zápase podlehly kvůli pokaženému závěru švédskému gigantovi IBK Dalen 3:4, když ještě chvíli před koncem vedly 3:2. O senzační vítězství se ale Vítkovice připravily samy dvěmi brankami ve vlastní pětiminutové přesilovce při vyloučení Kronberga. V posledním zápase základní skupiny D porazily Vítkovice finské Adelans IF 4:2 a postoupily do osmifinálové skupiny.
      V ní remizovaly s Tatranem Střešovice 0:0. Vedení a tím i postup do čtvrfinále mohl zajistit dvě minuty před koncem z trestného střílení Petr Kološ, ale na Kafku, který se do Tatranu vrátil z FbŠ Bohemians, nevyzrál. K postoupu tak nesměly Vítkovice prohrát s Rychenbergem Winterthur, jehož barvy hájila na turnaji i čtveřice Čechů Cepek, Štegl, Ostřanský a Skalík. Situaci ale zkomlikovali Vítkovicím rozhodčí, kteří poslali Bruse již za stavu 0:1 za tvrdý, leč nezaviněný střet s protihráčem na trestnou lavici dokonce na 5 minut. V přesilovce se prosadil Skalík a zvýšil na 0:2. Samotný Pavel Brus pak tvrdou ranou po zemi snížil a Vítkovice se vrhly do útoku. Dvě minuty před koncem vyrovnal Milan Tomašík a v tu chvíli Vítkovice postupovaly. Karel Ťopek mohl při power-play Rychenbergu definitvně rozhodnout, ale prázdnou branku minul. A tak přišel trest v podobě dalekonosné rány Romana Passe. Ten se ihned po brance prezentoval velmi hrubým chováním a vulgárními gesty vůči vítkovickému kotli v hledišti. Z posledních vteřin již zlomené Vítkovice nedokázaly nic vytěžit a na turnaji skončily v osmifinálové skupině.

      Ženám turnaj vyšel na jedničku s fouskem. Zisk bronzových medailí popíšeme v jiném článku již brzy...

      Junioři procházeli turnajem jako nůž máslem až do čtvrtfinále, kde přišel velký šok a vyřazení. Po základní skupině, kde si postupně poradili s dorostem Tatranu Střešovice (7:2), Kadaní (7:1), lotyšským Rubene (2:1) a Chodovem (8:0), se střetli s pražskými Wizards a po velkém podcenění v začátku utkání již výsledek zvrátit nedokázali. Po prohře 2:5 se museli s účinkováním na turnaji rozloučit.

      Mustangové narazili v základní skupině B13 na česko-německo-norský trojboj. Nejprve v jednom ze zahajovacích utkání celého Czech Openu podlehli Orlicko-Třebovsku 2:5. Poté porazili Němce z Braunschweigu 3:2. V posledním utkání skupiny potřebovali k druhému místu a postupu rovnou do 2.kola play-off vyhrát s norským týmem OBV IBK, ale to se nepodařilo. Po remíze 1:1 se Mustang utkal v 1.kole play-off se slovinskou Borovnicou, kteří nakonec překvapivě vystavili Mustangu na turnaji stopku.

Účast týmů 1.SC SSK Vítkovice na turnaji Czech Open podporuje statutární město Ostrava.

 

Foto: www.czechopen.cz