Ženy se protrápily k prvnímu vítězství

09. října 2008, dona

V pondělním podvečeru zažila Dubina městské derby mezi 1.SC SSK Vítkovicemi a FBC Pepinem Ostrava. Po nepřesvědčivém výkonu domácí ženy získaly tři body.

 

    Už od začátku utkání to na lehký průběh rozhodně nevypadalo. Hned ve druhé minutě se totiž z první vážné akce trefila hostující Polzerová Romana. Ta využila zaváhání obrany a trestala. O tři minuty srovnala po výborné spolupráci s Novákovskou Tereza Urbánková. A utkání vlastně začalo od znova. V držení míčku na tom procentuálně byly mnohem lépe Vítkovice. Přestože hra, kterou ženy předváděly, nemohla potěšit snad žádného přihlížejícího. Kombinace poměrně vázla, míček odskakoval od hokejky a na ženách šla vidět přílišná nervozita. Druhý gól Vítkovic padl ve 14. minutě, když se téměř ze středu hřiště trefila Nikola Černá, po nahrávce Gáby Rumíškové. O dvě minuty později se ke svému obávánému kličkování dostala i Zuzana Macurová, jejíž střela pak skončila až za zády Katky Honkýšové. 
    Druhá třetina dlouho vypadala, že skončí bezbranková. Z Vítkovické strany byla znát urputná snaha vymanit se z kupení zbytečných chyb, které naštěstí Pepino nebylo sto využít. Až ve 32.minutě se změnilo skóre. Z téměř nemožné pozice se trefila hostující Petra Schmidtmeyerová, míčku do branky však mohutně pomohla vítkovická Lucie Šteifová. Tímto podivuhodným gólem se skóre druhé třetiny uzavřelo.
    V poslední části se i hostující více odhodlávaly do útoku. Tím se však v jejich obranném valu objevily skulinky, které stálo za to využít v modrobílý prospěch. Ještě předtím však Lenka Kubíčková vytáhla jeden ze zázračných zákroků. Po výtečné střele Gabriely Žůrkové se domácí brankářka prolétla a vyrazila míček za mantinel. Díky nádhernému sólu z 54.minuty a ještě hezčí střele se do střelecké listiny zapsala Monika Adamová. Hned v dalším střídání se na hřišti objevila čerstvá síla v podobě Tamary Hašové, která o sobě dala okamžitě výrazně vědět. Zkušeným zatažením míčku a navázáním dvou soupeřek udělala prostor pro nabíhající Soňu Schaffnerovou, která s přehledem propálila hostující golmanku.
      Do konce zápasu už toho mnoho nezbývalo. Z posledních sil se k jakžtakž energickém závěru vzepjaly hráčky Vítkovic, k dalšímu gólovému vyjádření však tato snaha nevedla.
Ze tří bodů se po závěrečné siréně mohly radovat domácí hráčky, které tak v tabulce přeskočily svého rivala o dva body.

 

Foto: Roša