Marcel Suchánek: Derby je vždy ozdobou ligy!

20. října 2008, CD

Jako jediný brankář letos zatím vychytal zápas bez obdržené branky. Na horké půdě Future Vítkovice vyhrály v druhém kole především jeho zásluhou 4:0. Teď bude čelit nájezdům nejproduktivnějšího týmu ligy, městského rivala Pepina.

 

Své první derby v dresu Vítkovic si na 99% ve středu odbude Marcel Suchánek. V sezoně 2006/07 nastoupil ve 32.minutě za Doležila ještě v dresu Pepina, teď má ale na prsou rytíře, nikoli pánskou ochranu.

 

Ahoj Marceli, jak se těšíš na ostravské derby s Pepinem?
"Ahoj Romane, no těším se víc než kdokoliv jiný. Za Pepino jsem hrával a tak to pro mě tohle derby zvláštní nádech.."

Ano, ty musíš být nahecovaný dvojnásob. Derby má ale náboj vždycky, vždy jde o "něco víc"... Co pro tebe znamenají souboje s Pepinem?
"Ano, jak jsi už řekl, znamená to pro mě "něco víc". Je jedno, jestli je tým nahoře nebo dole. Zápas je vždy vyrovnaný. Derby Vítkovice vs. Pepíno je vždy ozdobou ligy."

Takže říkáš, že šestimístný rozdíl mezi oběma týmy v tabulce nebude hrát žádnou roli? Nebývalo to v posledních letech zvykem, aby oba týmy dělila taková propast...
"Každý zápas začíná 0:0 a nikdo se před zápasem nebude dívat na to, kolik má kdo bodů. My chceme vyhrát a s tím do zápasu taky půjdeme."

Proti svému bývalému týmu pravděpodobně nastoupíš v brance. Proběhlo už nějaké hecování s ex-spoluhráči?
"Ne, to ne! Nevím jak oni, ale já to rozhodně hecovat nebudu. Určitě si vyslechnu v zápase nějakou tu "pepinskou poznámku", ale takové věci mě akorát vyburcujou k lepšímu výkonu."

Derby bude také zápasem nejlepšího útoku ligy proti nejlepší obraně. Očekáváš střelecké hody nebo spíše taktickou bitvu?
"Nechci předpovídat, jak bude zápas probíhat. Rozhodně ale začne opatrně, nikdo nebude chtít udělat chybu. Pepino má kvalitní útok, hodně tam dělá dvojce Skácel a Chrápek, na které si musíme dát pozor."

Petr Skácel předvádí opět skvělé výkony. V čem tkví jeho síla a bodová potence? Máš na něj nějaký recept?
"Petr je velmi silný v osobních soubojích a jeho přehled ve hře je prostě úžasný. Pepino hraje hodně svých útoků právě přes něj a proto je i ta bodová potence pochopitelná. Recept.. no určitě vím, kam často střílí a dám si na to v zápase pozor ;) "

Vítkovice mají za sebou povedené utkání s Tatranem, nakterý přišla opět zaplněná hala. Myslíš, že na městské derby bude kapacita Dubiny stačit?
"Upřímně doufám, že stačit nebude :) A tímto bych chtěl všechny naše skvělé fanoušky na zápas pozvat. Bude se na co dívat!"

Marceli, díky moc za rozhovor a ve středu hodně štěstí!
"Taky díky, Romane!"

 

Rozhovor s Marcelem Suchánkem sestavil Roman Sladký