Vítkovice náskok neudržely

23. října 2008, CD

Skvělou první třetinou vedly Vítkovice 4:1, ale nakonec se soupeři podařilo výsledek vyrovnat. V penaltové loterii se i nakonec radoval z vítězství.

 

      Vítkovice do zápasu nastoupily aktivněji a převahu korunoval v 11.minutě ranou pod břevno Petr Kološ - 1:0. Pak nahození z dálky ale nešťastně tečoval jeden z domácích obránců za záda brankáře Suchánka. Ve 14.minutě byl nesmyslně vyloučen Daniel Folta. Obávaná přesilovka Pepina ale dostal tři těžké rány. Nejen, že z ní branku hosté nevytěžili, ale dokonce dvakrát inkasovali! Hrdinou byl v ten momen Martin Tokoš. Nejdříve sebral míček váhajícímu obránci a objel si i vyběhnuvšího Vochozku, za pár minut připravil další gól pro Martina Vladaře! Pak hrály přesilovku Vítkovice a sehrály ji daleko lépe, ovšem bez gólového efektu. Akce na jeden dotek, do které se zapojili všichni členové přesilovkového komanda, zvedla ze sedadel celou halu. Míček se ale jen otřel o tyč prázdné branky. Přesto se Vítkovice do přestávky ještě jednou prosadily. Patrik Suchánek vysunul opět Tokoše a ten překonal ležícího Vochozku počtvrté!

      Na euforickou třetinu ale Vítkovice gólově nenavázaly. Převahu si stále držely, Pepino hrozilo brejky a velkým důrazem na polovině Vítkovic. V 25.minutě připravil Skácel gól Danišovi a ten snížil. Na vítkovické hokejky se pak opět přilepila smůla a navíc v brance Pepina stál skvělý Vochozka, který vychytal i další dvě přesilovky domácích. Po dvou třetinách vedly Vítkovice už jen 4:2

      Ve 46.minutě byl přísně vyloučen Tokoš, ale Vítkovice přesilovku ubránily. V 51.minutě putoval na trestnou lavici k nevoli většiny z více než tří set fanoušků Patrik Suchánek. V přesilovce hostů byl signalizován další trest Tokošovi, ale Pepino ještě v ponechané výhodě dokázalo Chrápkem snížit na rozdíl jediné branky. O dvě minuty později bylo vyrovnáno, když se bekhendem trefil Tříska. V 56.minutě mohl strhnout vítězství na stranu Vítkovic Patrik Suchánek, ale zazvonil pouze na tyč Vochozkovy branky, na druhé straně minul prázdnou klec Charizán. 
      V prodloužení branka nepadla a tak musely rozhodnout trestná střílení. Na ty se do branky domácích, stejně jako v nedávném duelu s Mladou Boleslaví, postavil Roman Ciompa. Hned první nájezd kapitána Pepina Chrápka vykryl! Na druhé straně ale Vochozka vystihl kličku Kološovi. První úspěšným střelcem byl hostující Petr Skácel. Svoji kličku provedl mistrovsky. Vzápětí ale jeho úspěch smazal pohotovou střelou Pavel Brus. O všem rozhodla třetí série nájezdů. Zatímco Trunkát se kolem Ciompy obtočil a po zemi skóroval, vítkovický kapitán Folta proti Vochozkovi neuspěl.

      Pepino tak vyhrálo 5:4 na trestná střílení. Kdyby Vítkovice udržely skvělé tempo z první třetiny, utkání by pravděpodobně skončilo jinak. Ale nestalo se. Šanci na reparát budou mít Vítkovice již brzy v utkání osmifinále poháru ČFbU na hřišti Pepina.

Foto: Roša