Šílený závěr lepší pro Vítkovice

28. října 2008, CD

Šlágr 8.kola vyzněl v neprospěch vedoucího týmu. Vítkovice se divokým vítězstvím 8:7 v tabulce dotáhli na svého vyzyvatele na rozdíl jednoho bodu.

 

Utkání dvou nejlepších obran se nakonec zvrhlo v solidní přestřelku. Do utkání zasáhli čtyři brankáři, z nich nejlepší formu prokázal vítkovický Michal Sekanina.

      Samotný zápas začal svižně a domácí ši již ve druhé minutě do vedení zásluhou Koutného. Vítkovice ale do pěti minut zápas otočily. Po střeleckém zápisu v posledním utkání s Pepinem se i tentokrát trefil obránce Petr Kološ a prosadil se rovněž i obrozený střelec Lukáš Hrubý. Na konci třetiny ale přišel druhý obrat. Dvěma lacinými góly obránců Najdekra a Pavly vyhnalo Brno Suchánka z branky. Do druhé třetiny nastoupil Michal Sekanina.

      A hned po 22 vteřinách jeho pobytu na hřišti Vítkovice vyrovnaly bekhendem Jiřího Mojžíška. Druhá třetina ale nesla jméno Milana Tomašíka, který se zapsal do nejrůznějších statistik. Nejprve se zapsal do té méně oblíbené statistiky, když byl ve 22.minutě vyloučen. Vítkovice však přesilovku ustály a prakticky ihned po návratu do hry trefil Tomašík tyčku. Ve 31.minutě již ale rozvlnil síťku za domácím gólmanem Bábíčkem a ten se také raději nechal vystřídat Wágnerem. Ten vydržel bez "výlovu" ze sítě pouze 5 minut, protože ve 36.minutě jej propálil Martin Tokoš. Na konci třetiny pak potrestal vyloučení Koňaříka dalším zásahem Tomašík a zvýšil tak již na rozdíl tří branek. Druhou třetinu vyhrály Vítkovice jednoznačně 4:0!

      Do třetí třetiny domácí Buldoci doslova vlétly a Michal Sekanina musel předvést několik skvělých zákroků. Nestačil až na ránu kapitána Kotlase v přesilové hře. Na snižující branku domácích ale rychle odpověděl svým prvním gólem v sezoně obránce se zabijáckou střelou Pavel Brus. V 52.minutě byl vyloučen Lukáš Hrubý a jeho vyloučení potrestal již za půl minuty Petr Kadlec. Když v 54.minutě snížil povedenou střelou na rozdíl jediné branky Kotlas, Brno bylo na koni. Obrovský tlak vyvrcholil vyrovnávající brankou tři minuty pžed koncem s hole veterána Najdekra. I po vyrovnávající brance neustávali domácí v agresivním napadání a to se jim nakonec vymstilo. V poslední minutě se z pressu Vítkovičtí dostali, po ose Kološ - Suchánek - Tomašík se míček dostal až k osamocenému Martin Tokošovi a ten nadvakrát dostal míček do brněnské branky. Šokovaní Brňané se pak již na odpověď nezmohli. Za zmíňku ale stojí reakce domácího beka Tomáše Pavly, který brutálně fauloval Vladaře a své počínání ještě nesmysle vulgárně komentoval. Vítkovický hráč si ale urážky líbit nenechal a do Pavly se také slovně opřel. Oba hráči pak vyfasovali kupodivu stejný trest - červenou kartu! Jelikož byla typu 2, znamená to pro oba hráče stop na jedno utkání. Vladař tak bude chybět 15.listopadu v Praze proti Chodovu.

      "Diváci v Brně viděli velmi ofenzivní zápas. V obraně jsme měli nedostatky, které Brňané trestali, ale do útoku jsme zahráli velmi dobře. Konečně jsme proměňovali naše šance. Konec jsme opět nezvládli, když Brno vyrovnalo. Ale pak jsme ukázali sílu, která nám chyběla v předchozích zápasech a dotáhli jsme zápas do vítězného konce." shrnul zápas střelec první branky Petr Kološ.

 

Foto: Dr. Martin Neužil
další fotky ze zápasu: zde