Ženy byly nesmírně blízko finále

08. ledna 2009, CD

Vítkovický ženský tým prohrál s favorizovanou Děkankou v semifinálové bitvě Poháru ČFbU až v prodloužení 4:5. Přitom ještě dvě minuty před koncem Vítkovice především díky fantastické Kubíčkové vedly 4:3, nakonec se ale vlastními chybami o finále připravily. Aktualizováno.

 

      Vítkovice se od samého začátku bránily nájezdům žluté Děkanky, ale snaha hostujících hráček troskotala na skvělé brankářce Vítkovic Lence Kubíčkové. A tak se osmělily Vítkovice a snad druhou střelou v zápase šly do vedení! Černá zatáhla míček a nabídla gól na pravé tyči číhající Tereza Urbánkové. O dvě minuty později dostala konsternovaná Děkanka druhou ránu, když Macurová našla další povedenou přihrávkou Tamaru Hašovou a ta vymetla šibenici! Ze sedmnácti (!) střel v první třetině se ujala až klička zkušené Novotné z samostatného úniku na po chybě domácí obránkyně.

      Domácí hráčky se bohužel po celý zápas nevyvarovávaly hrubých individuálních chyb, které zkušený soupeř dokázal využívat. Ve 24.minutě dvěma slepenými góly Šindelové a Dostalíkové otočila Děkanka skóre. Galavečer Lenky Kubíčkové pokračoval, ve druhé třetině čelila neuvěřitelným devatenácti střelám, ale skóre se už do druhé sirény nezměnilo.

      To, co si již pozorněji bránící Vítkovice přály, se splnilo ve 46.minutě zápasu. Macurová našla chytrou přihrávkou od mantinelu po hranici velkého brankoviště před prázdnou brankou Soňu Schaffnerovou a ta trefila! 3:3. Děkanka pak opět bušila co vítkovických vrat co to šlo, ale proti nim dnes stála vynikající brankářka Vítkovic. A tak zahřmělo opět na druhé straně. V "kulatém" čase 54:54 se s míčkem dlouze pomazlila Zuzana Macurová a nakonec svoji střelu schovala za obránkyni Děkanky tak šikovně, že Váňová míček objevila až v síti. Vítkovice vedly 4:3 pět minut před koncem semifinále. Vedení ale bohužel neudržely. Tři minuty před koncem se zbytečně pustily do útoku a do otevřené obrany vlétla Rozumová a tváří v tvář Kubíčkové ji nakonec překonala. Ještě dvakrát byly Vítkovice blízko postupu do finále a prsty v tom měla pokaždé Zuzana Macurová. Minutu před koncem doplachtila její další skrýtá střela z velké vzdálenosti pouze na tyč a několik vteřin před koncem spálila dvě obrovské šance po standartní situaci z velkého brankoviště.

      V prodloužení se stalo to, co se bohužel stát nemělo. Už v 50.vteřině chybovala Pastušková, Košturiaková běžela sama na brankářku Kubíčkovou, ta proti ní vyběhla s cílem odkopnout míček. Ovšem Košturiaková ještě stačila udělat kličku a střelou do prázdné branky rozhodla dramatický zápas ve prospěch Děkanky.

      "Jako vždy jsme proti Děkance neměly co ztratit. O to se nám hraje líp, dokážeme s nimi držet vyrovnaný stav. Herně byly lepší, my jsme nečekaně měly štestí a proměnily svoje šance. V závěru se ale obrátilo na jejich stranu. Neudržely jsme vedení 4:3 a za stavu 4:4 se nepodařilo proměnit úder pčed bránou. Prodloužení bylo hodně krátké a Děkanka využila naše zaváhání v obraně." posmutněle komentovala pokažený závěr Zuzana Vašíčková.

      Lenka Kubíčková si nakonec připsala neuvěřitelných 45 úspěšných zákroků, na 5 střel nestačila. Váňová v brance Děkanky zasahovala proti 17 střelám, z toho pustila 4. Dvěma skvělými přihrávkami a gólem na 4:3 táhla za postupem kapitánka Zuzana Macurová. Kdyby se po následném vyrovnání její střela minutu před koncem nezastavila na tyči nebo kdyby proměnila tutovku pár vteřin před koncem třetí třetiny z úderu, mohlo se jí to povést. Na kdyby se ale nehraje. Vítkovický cesta ženským pohárem skončila v semifinále.

Foto: Roša