Třetí třetina opět rozhodla, Vítkovice mají další tři body.

15. ledna 2009, CD

Velmi silnými třetími třetinami poslední dobou Vítkovice deptají své soupeře. V Boleslavi ji vyhráli 5:0, teď v otočili během poslední dvacetiminutovky skóre čtyřmi brankami a nakonec si připisují tři body za výhru 7:4 nad Havířovem.

 

      Zápas ale začal z pohledu domácích Vítkovic hrůzostrašně. V sedmé minutě byl stav po gólu Michalíka a dvěma zásahům hrajícího asistenta trenéra Havířova Pavla Kožušníka 3:0 pro hosty! Pak se teprve probudily Vítkovice a už za minutu kontroval Lukáš Petřík. V 10.minutě se míček po Sladkého střele proskákal po brankové čáře za Lajovými zády, ale v síti nakonec neskončil.

      V 26.minutě se snesla na branku Marcela Suchánka další pohroma. Juhaňák sice trefil z brejku jen tyč, ale míček se odrazil přímo na hůl Mirka Kožušníka, pro kterého nebyl problém jej uklidit do branky. 1:4. Ve 29.minutě se blýskl domácí obránce Petr Kološ, který se "vymotal" od levého mantinelu a střelou do růžku Lajovy branky opět snížil na rozdíl dvou branek. Ve 31.minutě snižoval po Tokošově pasu Tomáš Sladký prvním ligovým gólem před domácím publikem po návratu ze Švýcarska na rozdíl jediné branky. Vít Hrubý pak orazítkoval nenápadnou střelou tyč, ale nevyrovnal.

      Vyrovnání se Vítkovice dočkaly až ve třetí třetině, do které nastoupily, podobně jako v Mladé Boleslavi, velice aktivně. Po několika promarněných šancích se ujala až spolupráce Sladký - Tokoš. Tomáš Slakdý našel prudkou přihrávkou přímo z rozehrávky z rohu hřiště na velkém brankovišti Martina Tokoše a ten ze vzduchu srovnal skóre. Ve 48.minutě byl tvrdě sražen Petřík a na hřišti se místo něj objevil Daniel Folta, který byl sice připravený na lavičce, ale ještě ne zcela zdráv od začátku nenastoupil. Ve 49.minutě Vítkovice dokonaly obrat. Lukáš Hrubý nabil Michalu Hanicovi a ten po zemi prostřelil Laju. O minutu později pak zvýšil po Tomašíkově vybídnutí lehkou tečí Martin Tokoš a Havířov šel do kolen. V 53.minutě tvrdě fauloval Pavel Kožušník Tomašíka a v přesilové hře dodal tříbrankový uklidňující náskok Daniel Folta. Zpoza brány jej k tomu vybídl Sladký. Po této brance putoval do hostující klece Kotula a ten už míček za svá záda nepustil. A to ani v další přesilové hře při vyloučení Krečmera.

Pro Havířov to znamená druhou porážku 4:7 v řadě, pro Vítkovice skok na první místo tabulky, ovšem opět možná jen na jeden den, neboť ve čtvrtek hrají Střešovice svůj zápas vloženého 15.kola v Liberci.
      Dalším pozitivem utkání bezesporu je, že se po více než tříměsíční absenci alespoň na lavičce objevil rekonvalescent Karel Ťopek, který letos stihl odehrát jen jedno utkání a pak se nešťastně zranil na tréninku.

Foto: Roša