Povinné tři body pro Vítkovice

17. ledna 2009, CD

Třinec letos opravdu nepatří mezi postrachy Fortuna Extraligy a potvrdil to i proti Vítkovicím. Odolával sice poměrně dlouho, ale nakonec si opět odvezl dvouciferný výprask. Roman Ciompa se v brance Vítkovic na vychytanou nulu nenadřel.

 

      Obrázek hry byl od začátku až do konce zápasu prakticky stejný. Vítkovice bušily do bezbranného Třince co to dalo, ten se na domácí polovinu hřiště dostával s míčkem na holi opravdu jen sporadicky. V 10.minutě si Ciompa dobrým zákrokem z ojedinělého nahození a dorážky z brankoviště prakticky vychytal nulu. 15 minut Třinec odolával, mladý brankář Cielsar se celý zápas překonával, ale v 16.minutě už zahřmělo. Kombinaci druhého útoku Hanic-Petřík-Hrubý zakončoval posledně jmenovaný z velkého brankoviště sklepnutím za již bezmocného Cieslara a otevřel tak účet utkání. V 19.minutě se prosadil poslední dobou hodně produktivní obránce Petr Kološ. Přelom třetiny obstarala bezzubá přesilovka Třince.

      Další branky se diváci dočkali až v 29.minutě, když vymetl šibenici Milan Tomašík, chvíli na to předvedli Sladký s Tokošem parádní kombinaci, po níž Martin Tokoš dával do prázdné branky již na 4:0. A za další minutu vymetl další šibenici Lukáš Hrubý.

      Ve 45.minutě si na správný okamžik opět počíhal Petr Kološ a svůj výpad zakončil přesně. O pouhých šest vteřin později se individuálně prosadil Milan Tomašík. V 51.minutě nedal střelou tahem Cieslarovi šanci Patrik Suchánek a o několik vteřin později jej napodobil Lukáš Hrubý, rovněž tahem, a kromě deváté branky znamenal míček v síti i Hrubého hatrrick. V 52.minutě zakončil první útok brejk 3 na 1 kombinací, na jejímž konci byl Tokošův gól a třinecká výměna brankářů. Zdeptaného Cieslara vystřídal Ščigel. Ten lovil míček ještě dvakrát, po zásahu Lukáše Petříka a Jana Jelínka.

      "Měli jsme trošku těžkopádný rozjezd. ten zápas nebyl moc atraktivní, Třinec atraktivitě moc nepomáhal. Dlouho nám trvalo, než jsme se střelecky prosadili, naštěstí na konci jsme smůlu přece jen překonali a trošku nahnali skóre, což potřebujeme." shrnul útočník Martin Vladař. A Petr Kološ doplnil: "Dnes jsme odehráli skvělé utkání, svého soupeře drtivě přestříleli a také dali i góly, které jsou pro nás důležité. Zatím si toho ještě nejsme možná vědomi, ale i skóre může rozhodovat o celkovém umístění po základní části. Dnes jsme se zaměřovali hlavně na útočný projev, byla to taková generálka na Tatran. Do obrany jsme zahráli také dobře, čemuž nasvědčuje i počet soupeřových střel."

      Roman Ciompa si připsal 60 minut pouze 4 zákroky a to mu stačilo k udržení čistého konta. Nejlepším hráčem hostů byl po právu vyhlášen brankář Cieslar, bez kterého by Třinec nebyl ušetřen ještě větší potupy, za domácí byl ohodnocen výkon Patrika Suchánka.

Foto: Roša