Patrik Suchánek: I obhájce titulu se dá porazit!

18. ledna 2009, CD

Téměř vždy je nejmenším mužem na hřišti. Výškově, ale zdaleka ne výkony. Patrik Suchánek, držitel stříbrné medaile z posledního MS juniorů, odpovídal na otázky ohledně aktuální atmosféry ve Vítkovicích.

 

Ahoj Patriku. Po devíti neprohraných ligových zápasech v řadě jste na samotné špici tabulky. Z posledních 27 možných bodů získaly Vítkovice 26. Jaká panuje atmosféra v týmu?
"Ahoj Romčo. S příchodem Tomáše Sladkého jsme po zápase s Havířovem a v pátek na tréninku domluvili jisté věci, takže si myslím, že atmosféra je v pohodě."

S Třincem jste byli hodně namotivovaní, bylo to vidět. Přesto jste se nemohli dlouho prosadit, brankář Cieslar odolával až do 16.minuty. Čím to, že byl rozjezd pomalejší?
"Podle mě měl brankář Třince řadu dobrých zákroků, chytil spoustu storprocentních šancí. Ale poté, co jsme dali první gól, tak to z nás spadlo a skončilo to tak, jak to skončit mělo! :) "

Vítkovice se teď mohou pyšnit velmi širokým kádrem kvalitních hráčů. Bude to hrát velkou roli např. v playoff?
"Samožrejmě. Určitě to bude rozhodovat. Loni v play-off jsme skoro celou dobu hráli na dvě pětky a odehrát dva zápasy za dvadny bylo fyzicky velmi náročné. Široký kádr nám může jenom pomoct."

Hodně se mluví o útoku Vítkovic na titul. Myslíš, že jsou letos Vítkovice blíže titulu než loni? Přece jen obhájce ze Střešovic také posílil (Kafka, von der Pahlen, ...)
"Určitě jsme titulu bliže než loni, protože jsme hodně posílili. Hlavně co se týče ofenzivy. A Tatran? I obhájce titulu se dá porazit! :) "

Cítíte jako hráči nějaký větší tlak?
"Já osobně nějaký větší tlak necitím. Nevím, jak ostatní."

Věkem jsi ještě junior. Sleduješ po očku počínání svých vrstevníků? Momentálně jsou v tabulce 1.ligy juniorů až na 6.místě...
"No sleduju to opravdu jen lehce, dívám se na výsledky. Šesté místo, to je jen prozatím :) Kluci mají určitě na víc. Uvidíme, jak se bude vyvíjet druhá část sezony. Podle mě dobře."

Zápasy na Dubině letos navštěvuje oproti minulým sezonám stále více fanoušků. Chtěl bys jim touto cestou něco vzkázat?
"Fanoušci jsou skvělí! Na zápasech je vždycky nepopsatelná atmosféra za to jim velice děkujem."

Foto: Roša