Florbalové Vítkovice posilují na všech frontách (oficiální tisková zpráva)

19. ledna 2009, MA

Vítkovický florbalový klub má od poloviny ledna nový název – 1. SC WOOW Vítkovice (čti wúw). Poprvé v šestnáctileté historii klubu vstupuje do jeho názvu reklamní partner – obchodní značka WOOW od společnosti Limit Trade. 1. SC WOOW Vítkovice tak před blížícím se play-off mužské i ženské extraligy zcela zásadně posilují i mimo hřiště.

 

„Náš vstup do florbalu jsme začali zvažovat loni při úspěšném tažení mužů Vítkovic v play-off a získání titulu vicemistra. Obrovská vlna zájmu veřejnosti o florbal při prosincovém Mistrovství světa a skvělé výkony ostravských borců v národním týmu jen potvrdily a urychlily naše rozhodnutí podpořit vítkovický florbal,“ říká většinový společník a jednatel Limit Trade, s.r.o. Martin Čépe.

 

Spolu se vstupem titulárního partnera se tak potvrzují cíle vedení Vítkovic bojovat i v letošní sezóně o titul mistra republiky.

 

„Titul je vysoký cíl, a proto nenecháváme nic náhodě. Před sezónou jsme posílili především navrátilcem ze Švýcarska Danielem Foltou. Ten na nedávno skončeném MS potvrdil svými výkony a následnou nominací do All Stars, že je jedním z nejlepších obránců na světě. Další posilu jsme získali na podzim, když jsme angažovali produktivního třineckého kapitána Lukáše Petříka. Poslední posilou do pole se pak stal zkraje roku mistr nejvyšší švýcarské soutěže Tomáš Sladký,“ potvrzuje mistrovské ambice předseda správní rady klubu Radim Sedlák.

 

Extraligový tým mužů aktuálně drží druhou pozici těsně za obhájcem titulu Tatranem Střešovice, a to pouze o dvoubrankový rozdíl ve skóre. Třetí Future ztrácí na vedoucí týmy 4 body.

 

1. SC WOOW Vítkovice vznikl v roce 1992 jako 1. SC Ostrava. Od sezóny 1994/1995 až dosud klub účinkoval v českých florbalových soutěžích pod názvem 1. SC SSK Vítkovice. Družstvo mužů získalo v historii celkem 3 mistrovské tituly (1996, 1997 a 2000), dvě stříbra a šest bronzových medailí. Ženy získaly titul jednou (2000), tři stříbra a tři bronzové medaile. Dvě zlaté a tři stříbrné získala také budoucnost vítkovického florbalu, tým juniorů.