Šest zápasů bez prohry

02. března 2009, Dorka

Dne 1. 3. 2009 odehrál své premiérové domácí zápasy tým dorostenek. Dívky se snažily prodloužit svou dobrou bilanci čtyř vítězství v řadě za sebou a chtěly ukázat před domácím publikem, že rozhodně nevzdávají boj o první místo, na kterém vévodí Opava.

První zápas  jsme odehrály s městským rivalem Pepinem. Dokázaly jsme si vytvořit náskok 3:0,  kdy první branku vstřelila po samostatném úniku a následné dorážcce Dominika Koštělová, do kterého ji výhozem poslala gólmanka Bára Gojová. Druhý gól dotlačila za brankovou čáru  po skrumáži před brankou soupeře Lucie Šrotová a do třetice se téměř z nulového úhlu prosadila Tereza Voláková . To bylo z naší strany bohužel vše a po třech rychlých brankách soupeře jsme se nedokázaly vzpamatovat a tak  se zrodila remíza 3:3 , která nás velmi mrzela.

 

 

            Druhý zápas jsme svedly s týmem Šumperka,který hned začátku ukázal, že to nebude lehký zápas a svou důslednou a osobní hrou nás skoro ani nepustil ke hře. To ale nezměnilo nic na tom, že jsme hned druhou minutu vstřelily gól a to zásluhou Jany Zamastilové . Šumperk to ale neodradilo a nasázel nám dva góly po sobě ,takže jsme šly do druhé třetiny s tím ,že musíme vyrovnat,abychom nezklamaly tu hrstku diváků, která nás přišla podpořit. To se naštěstí podařilo a vyrovnaly jsme díky dalekonosné střele Romany Haunerové . Poté se nám naskytla skvělá příležitost k obratu v zápase,kdy byla vyloučena hráčka soupeře, ale místo ztrhnutí zápasu v náš prospěch jsme inkasovaly. Porážce jsme nakonec dokázaly zabránit,když se prosadila znovu v přesilové hře Tereza Voláková. Takže i druhý zápas skončil remízou 3:3.

             

V obou zápasech jsme měly dost šancí a soupeře pokaždé přestřílely, ale nedokázaly jsme naše někdy i 100% pokusy přeměnit na gól. I když se nám vedoucí Opava  již celkem vzdálila a naše šance jsou pouze teoretické, budeme se z posledních čtyřech zápasů uhrát maximum bodů.

            Chtěly bychom ještě poděkovat Hance Kubínové, Tereze Plucnarové, Kateřině Nováčkové a Martině Novákové za pořadatelství našeho turnaje.