Dorostenci porazili Znojmo

10. března 2009, mmjk

Veledůležité vítězství si připsali dorostenci Vítkovic. Až na jihu republiky, ve Znojmě, porazili tamní domácí tým 4:3 a notně tak posílili naděje na postup do play-off!

 

         Po brzkém vstávaní a únavné cestě do Znojma jsme v malém počtu a s velice mladým složení ( jen starší žáci ) dorazili do Znojma. Po rozkoukání v místní hale jsme pod novým vedením začali střádat plány, jak vyzrát na v tabulce sedmý Mikulov.
         Utkání začalo ve velice svižném tempu, kdy hlavně hráči Mikulova na nás vlítli, jak uragán a jejich pressing vyústil ve dvě naše hrubé chyby v obraně. Proto v osmé minutě první třetiny jsme prohrávali již 2:0. Po počáteční nervozitě se naši mladíci trošku uklidnili a ještě v prní třetině snížili Davidem Zahořanským na rozdíl jediné branky. V druhé třetině jsme začali hrát již zodpovědněji, hlavně v obraně, ale do žádných velkých šancí nás soupeř nepustil. Naopak hráči Mikulova byli stále dotěrnější z čehož vyplynula další branka v naší síti. Do třetí třetiny jsme nastoupili s odhodláním zvrátit nepříznivý stav. Naše aktivita přinesla v druhé minutě opět snížení na rozdíl jediné branky zásluhou Patrika Michalíka z trestného úderu. To už jsme si začali myslet, že zápas otočíme, ale soupeř byl jiného názoru, který za tři minuty opět zvýšil na rozdíl dvou branek a to se ukázalo jako rozhodující. Taky začínající únava a rychlé tempo zápasu nás odsoudila do role pasivního hráče a branka tři minuty před konce zápasu byla završením tohoto zápasu.

          Po necelých třech hodinách pauzy jsme měli nastoupit proti týmu Znojma, který nám šlape v tabulce na paty. Znojmo se po první výhře nad Torpédem Havířov v tabulce bodově dotáhlo na náš tým. S velkou předvídavostí jsme již v pátek začali střádat plány s některýmí rodiči, jak zabránit porážce a udržení bodového náskoku před Znojmem. S velkou ochotou a pochopením jsem se domluvil s panem Vlčkem a panem Veltšmídem na posílení našeho oslabeného týmu hráči, kteří srdnatě bojovali ve čtvrtfinále ligy juniorů v Brně. Tito rodiče po naplánování minutového harmonogramu přivezli, jak se později ukázalo rozhodující posilu osmi hráčů.
          Co se týče samotného zápasu, na hráčích Znojma bylo vidět velké překvapení, když na hrací plochu vběhlo úplně jiné složení týmu, než které očekávali. Naši hráči vletěli na soupeře s odhodláním rozhodnout zápas co nejdříve, ale znojemští hráči se srdnatě bránili a taky brankář Znojma chytal znamenitě. Po stáhnutí hry na dvě pětky bylo vidět, že branka visí na vlásku, což potrvrdil v desáté minutě první třetiny zdravě naštvaný Vojtěch Vlček, který z vlastní poloviny proběhl celým hřiště a nekopromisně zavěsil.
          V druhé třetině stále zaskočené Znojmo přihlíželo našemu kombinačnímu kolotoči, které vyústilo ve vstřelení dalších dvou branek. Nejdříve v páté minutě druhé třetiny zužitkoval přesnou přihrávku Lukáše Veltšmída na 2:0 Jakub Hubálek a o necelé dvě minuty se trefil bombou Petr Jankulár po načasované přihrávce Vojty Vlčka. Do třetí třetiny jsme šli se zjevným uspokojením, že zápas dotáhneme v pohodě do vítězného konce, ale opak byl pravdou. Hráči Znojma zmobilizovali všechny síly a na začátku třetí třetiny snížili na 3:1 a za čtyři minuty to bylo už 3:2. To už i zkušení harcovníci toho začali mít dost( zápas s Buldogama a cesta do Znojma), což se projevilo na zvýšené nervozitě. Naštěstí ve dvanácté minutě jsme odskočili znovu o dvě branky zásluhou Marka Šmídy po přihrávce Petra Jankulára a i když Znojmo stačilo ještě snížit na 4:3, výsledek jsme ubránili a tak jsme si udrželi před čtvrtým Znojmem stále tříbodový náskok. Samozřejmě nemůžu opomenout vynikající výkon v tomto zápase našeho brankáře Lukáše Horkela.

            Na závěr patří taky poděkování za morální podporu, jak mě, tak i celému týmu panu Kuchařovi a panu Grunerovi, kteří s náma absolvovali dlouhou cestu do Znojma zpět a byli pro nás pravým "vítkovickým kotlem".

Text: Jankulár Milan
Foto: Roša