Vítkovice bezpečně postoupily do semifinále!

15. března 2009, CD

Vítězstvím 7:3 v Praze na Chodově si Vítkovičtí zajistili účast mezi nejlepšími čtyřmi celky české florbalové smetánky. V semifinále se utkají opět s Mladou Boleslaví.

      Vítkovice si bez problémů poradily s Chodovem i ve třetím čtvrtfinálovém klání. V televizním utkání postupně navyšovaly skóre až na 6:0. Pak se Chodov vrátil do hry třemi slepenými brankami, z toho dvěmi z trestných střílení, ale konec sezony již neodvrátil.

      Vítkovicím vyšel vstup do utkání. Ve čtvrté minutě zakončil kolotoč prvního útoku v brankovišti Baráka Martin Tokoš. Další dorážkou Michala Hanice z 15.minuty se Vítkovice ujaly vedení 2:0.

      Třetí branku vstřelil na začátku druhé třetiny v přesilovce kapitán Daniel Folta, který dostal ke svému umění nebývale hodně prostoru. A to se nevyplácí. Navíc o několik vteřin později potrestal nedůraz při odpalu míčku do bezpečí Lukáš Hrubý. Po zbytek druhé třetiny se již jen vylučovalo, ale ani jeden z týmů nedokázal početní výhodu využít. To se povedlo až ve třetí třetině Vítkovicím, konkrétně Tomaši Sladkému, využil nadýchanou lehkou přihrávku Petra Kološe na malé brankoviště. Na hřišti se pak objevil i na MS zraněný Pavel Brus. Ve 48.minutě zvyšoval po krásné individuální akci již na hrozivých 0:6 z pohledu domácích Martin Tokoš a vyhnal tak jindy vysmátého Baráka z branky. Pak dostali ale možnost jet v rozmezí tří minut dvakrát trestné střílení a Martin Zozulák zvítězil jak nad Marcelem Suchánkem, tak nad Romanem Ciompou, který se na druhý nájezd objevil mezi tyčemi. Na 3:6 pak ještě snížil Vrána, ale poslední slovo patřilo Vítkovicím. V 57.minutě využil další přesilovku Tomáš Sladký a stanovil tak konečný výsledek třetího čtvrtfinále na 7:3.

      Vítkovice teď narazí, stejně jako loni, na Mladou Boleslav.

 

1. semifinále: SOBOTA 21.3. 18:00, MH Dubina

2. semifinále: NEDĚLE 22.3. 17:00, MH Dubina


Zápas vysílala ze záznamu Česká televize:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209471291420003-florbal/

Fotogalerie ze zápasu:
http://sskvitkovice.czhttps://florbalvitkovice.esports.cz/fotogalerie.php?f=132

Foto: Roša