Vítkovické ženy zakončily sezonu vítězstvím.

15. března 2009, CD

Vítkovické ženy si v sobotu na MSH Dubina odbyly derniéru letošní extraligové sezony. Hostem jim k ní byl tým děvčat pražského SSK Future.

Celkový ráz utkání byl poznamenán faktem, že ani jednomu z týmů už prakticky o nic nešlo, karty a konečné umístění v sezoně byly rozdány už před posledním zápasem a tak se hrálo víceméně z povinnosti. V dresu Vítkovic dostalo příležitost mnoho mladých juniorských a dorosteneckých hráček, aby si nejvyšší soutěž osahaly a zejména dorostenka Jana Zamastilová ve své premiéře zaujala dravým a odvážným výkonem.

      Utkání začalo ve značně ospalém tempu z obou stran. K vidění bylo mnoho nepřesností, nedůrazu a šancí bylo poskrovnu. Premiéru ve vítkovické brance si připsala dorostenka Anna Meichsnerová a během úvodní čtvrthodiny si připsala dva výborné zákroky proti šancím hráček Future, až na třetí velkou šanci hostujících hráček již byla krátká poté co hostující Čapková naservírovala Křížové před prázdnou bránu. Vítkovice své šance nevyužily, a to ani samostatný únik Terezy Urbánkové a tak odcházely po první třetině do šaten spokojenější hostující hráčky.
Od druhé třetiny však vítkovické hráčky přeci jen přidaly na nasazení, vytvořily si množství šancí a utkání rozhodly ve svůj prospěch. Vyrovnání zařídila po nahrávce zpoza brány střelou pod víko Tereza Urbánková, o tři minuty později využila hrubku obrany Future Nikola Černá a za dalších třináct vteřin se vítkovické hráčky radovaly potřetí, když k vidění byla nejhezčí akce zápasu, kdy po ose Macurová-Schaffnerová-Hašová dávala posledně jmenovaná do prázdné branky. To ale nebylo z holí vítkovických hráček ve druhé třetině zdaleka vše, do konce třetiny se prosadily ještě po nahrávce debutantky Jany Zamastilové Tereza Urbánková a po samostatném úniku Tamara Hašová.

      Do třetí třetiny se tak šlo za jasného stavu 5:1 a na tempu zápasu se to opět projevilo, zvláště poté, co ve 44.minutě zkompletovala hattrick z dalšího samostatného úniku Tamara Hašová. Zbytek zápasu už se dohrával v poklidném tempu a přes pár poměrně slušných šancí na obou stranách se již skóre nezměnilo.

      Vítkovické ženy tak zakončily sezonu hladkým vítězstvím 6:1. V tabulce se s dvaatřiceti body umístily na konečném pátém místě, což je příjemný tabulkový a bodový posun oproti sezoně loňské, kde se musely hráčky Vítkovic zachraňovat v play-down a se svým letošním účinkováním tak mohou být nadmíru spokojeny.