L.Hrubý: Stejně by mělo být oceněno dalších 20 hráčů

29. března 2009, CD

V hotelu InterContinental Praha se předávaly ceny Českého klubu fair play za rok 2008. Jedním z oceněných byl i útočník florbalových Vítkovic Lukáš Hrubý!

 

Cenu obdržel za gentlemanské gesto v pátém čtvrtfinále Vítkovic s Brnem. Za stavu 2:1 pro Vítkovice ve 28.minutě hráli Brňané přesilovku při vyloučení Plačka. Po minutovém zámku hostí se míček odrazil za mantinel od Lukáše Hrubého, rozhodčí ale tuto teč přehlédli a míček přiznali Vítkovickým. Hrubý však jejich výrok v těžké chvíli pro Vítkovice opravil.

Tento čin byl bezprostředně oceněn již v přímém přenosu komentátory televizního zápasu a teď i Český olympijským výborem. Více o ceremoniálu a oceněných zde: http://www.olympic.cz/index.php?clanek=9306&jazyk=cz&from=Object


Lukáši, vzpomínáš si na daný moment ve čtvrtfinále s Brnem?

 "Už si ani zase tak moc nevzpomínám, nebylo to něco, co by si člověk pamatoval. Prostě jen zareaguje a soustředí se dál na zápas. Nic zláštního :) "

Čekal jsi, že vše bude mít tak příjemnou dohru?
 "Příjemná dohra to určitě je, jen si nemyslím, že by to bylo něco extra. Takové situace se ve florbale stávají a zdaleka nejsem jediný, který je ochoten se přiznat. Takže to, že jsem to ocenění dostal zrovna já, byla dá se říci shoda okolností, že si toho někdo všiml... "

Myslíš si, že se ve fortuna extralize hraje podle pravidel fair-play?
 "Dle pravidel fair play... No to je těžké, ve své podstatě si myslím, že ano, i když každý si pojem fair play asi představí jinak. Samozřejmně jsou hráči, kteří tak jednají, ale jsou i tací, kterým to nic neříká. Ale tak je to asi všude a tak by to i mělo být."

Vzpomínáš si na podobné rytířské gesto v podání někoho jiného?
 "Určitě, jak sem říkal, takových situací se dá najít spousta. A taky právě proto mi to nepřijde moc zvláštní :)"

Má pro tebe ocenění nějaký zvláštní motivační smysl?
 "Vůbec ne :) to ocenění jsem dostal opravdu čistou náhodou, Jak říkám, stejně by mělo být oceněno dalších 20 hráčů, kteří dokáží udělat to samé, takže tomu váhu nepřikládám. A o motivaci je postaráno úplně někde jinde a to v touze po pokoření Tatranu :) !"

Rozhovor: CD
Foto: Roša