Vítězná série pokračuje i ve finále!

04. dubna 2009, CD

Skvělé finále skončilo v prodloužení již po 28 vteřinách. Ostravu rozjásal Tokoš!

      Souboj titánů odstartoval infarktovým zápasem, který se přenesl až do 61.minuty. Pak jej uťal Martin Tokoš.

V brance Vítkovic se objevil Roman Ciompa a zachytal skvěle. Na druhé straně podal standardně výborný výkon reprezentant Kafka.
      Vítkovice si zahrály v 7.minutě přesilovku, ale Kafka spršku střel vychytal. V 11.minutě už byl ale krátký na otočku Karla Ťopka! Pak ale hráli přesilovku také hosté a byli v ní efektivnější než soupeř. Chytrou kombinaci zakončoval bekhendem před Ciompou von der Pahlen. Do šaten šel spokojenější Tatran. O dvě minuty později totiž vyprodukoval krásnou nacvičenou akci, Garčar šel na Ciompu zcela sám a vlastně nemohl ani zakončit lépe.

      O vyrovnání se postaral skvělým individuálním průnikem Petr Kološ. Dal tak vzpomenout na podobný kousek, jaký předvedl loni rovněž před televizními kamerami v semifinále s Boleslaví. V 31.minutě měl být vyloučen Deutsch za sekání, ale to nemohl přenést přes srdce Jedlička a rozhodčí jej poslali přisednout si k Deutschovi. Jedlička tak zcela zbytečně oslabil svůj tým a ten za to zaplatil. Vítkovice dvojnásobnou přesilovku totiž využily, když za Kafku míček propasíroval Tomáš Sladký. Krátce poté ale hráli v početní převaze opět hosté, tentokrát ji Vítkovice přestály, i když Tatran si vynutil velký tlak. Ve 38.minutě putoval podruhé v utkání za katr Deutsch a v přesilovce Vítkovic padl další gól. Ke smůle domácích jej ale vstřelil po dobré Fridrichově práci ve velké pohodě hrající Garčar. A aby bylo ještě hůř, vedení opět na stranu Tatranu strhl po nezjištné Vávrově přihrávce v poslední minutě druhé třetiny Richter.

      V tu nejvhodnější možnou chvíli se probral ze střeleckého zimního spánku probral Milan Tomašík a 35 vteřin po začátku třetí třetiny vymetl šibenici Kafkovy branky! Vyrovnáno 4:4! Ve 46.minutě pálil rekonvalescent Brus, ale orazítkoval pouze břevno Kafkovy branky! Ve třetí části jednoznačně aktivnější Vítkovice měly po většinu třetí třetiny míček na svých holích, Tatranu jako by docházely síly. I když v 53.minutě se mohl právě Tatran radovat z branky, to by ale Vávra musel být na míček přísnější. V 55.minutě vstřelily Vítkovice branku, ale rozhodčí jej, zřejmě mylně, neuznali pro údajnou vysokou hůl. Nejen Martin Tokoš byl jiného názoru, ale hrálo se dál. V 59.minutě sestřelil Přívara zbytečně Petříka, ale nevylučovalo se.

      Šlo se do prodloužení, ale to trvalo jen 28 vteřin a míčku se dotýkali výhradně Vítkovičtí. Po krátké kombinaci se míček dostal k Tomašíkovi a ten jej vyslal na Kafkovu branku. Tam jej přizvedl Martin Tokoš a tentokrát už jeho gól na 5:4 platil! Vítkovice vyhrály krásný zápas v prodloužení 5:4 a vedou ve finálové sérii 1:0!!!

Zítra se druhé finále hraje v 10:00 ráno na MH Dubině. Přijďte Vítkovice podpořit!!!

Více než jedenáctistová kapacita na městské hale na Dubině bohužel zůstala kvůli časnému termínu nenaplněna. Nicméně rekord v počtu diváků opět padl! V hledišti a na tribunách se tísnilo 673 diváků. Padne zítra rekord znovu?

Foto: Roša