Juniorky jasně vyhrály moravskou nadstavbu.

06. dubna 2009, Redakce

Během finálového víkendu Fortuna extraligy mužů proběhla zároveň na MSH Dubina nadstavba soutěže 1.ligy juniorek o postup do závěrečného play-off mistrovství České republiky. Vítkovice jej zvládly na jedničku.

Hráčky Vítkovic vstupovaly do bojů proti nejlepším třem celkům z Jižní Moravy z pozice vítězek severomoravské divize a tedy i jako určitý favorit s cílem celou nadstavbu vyhrát a získat tak nejvýhodnější nasazení do republikového play-off, což se nakonec podařilo do puntíku.

      V prvním zápase na speciálním florbalovém povrchu, který si většina holek vyzkoušela poprvé v životě se odehrál s týmem 1.AC Uherský Brod. Utkání sice začal úvodním gólem soupeř, nicméně zbytek úvodní třetiny zcela ovládly hráčky Vítkovic a zvítězily jí vysoko 7:1. tento vývoj zápasu měl oboustraný vliv na úpadek tempa a herní nasazení z čehož pro zbytek zápasu pramenila hra nižší úrovně v podstatě jen s povinností utkání dohrát. Vítkovické juniorky mnohdy až laxní hrou dovolily soupeřkám mírnou korekci skóre, nakonec si však pohlídaly na úvod hladké vítězství 9:4.

       Ve druhém večerním zápase čekal vítkovické juniorky brněnský tým Sokol Židenice. Utkání se odehrávalo ve večerních hodinách a na hráčkách obou týmů byl již vidět určitý stupeň únavy. Vítkovické juniorky však měly v utkání jednoznačnou převahu ve všech herních činnostech a ikdyž hra neměla až tak vysoké tempo, plynule navyšovaly skóre až do podoby konečných 9:0. Čisté konto si připsala vítkovická brankářka Dita Ondrejková.

       Poslední nedělní zápas nabídl střet dvou vítězů svých divizí juniorek, soupeřem Vítkovicím byly vítězky z Jižní Moravy, tým SK Snipers Slavičín. Soupeř se po celé utkání prezentoval fyzicky náročnou a agresivní hrou, která dělala z počátku vítkovickým juniorkám potíže a až do poloviny zápasu bylo utkání vyrovnané a rozdíl ve skóre těsný. Až druhou půlku dostaly vítkovická děvčata pod svou režii a dokráčely ke konečné výhře 8:4.

      Vítkovické juniorky tak vyhrály nadstavbu s plným bodovým ziskem a staly se vítězkami ve své věkové kategorii pro Moravu a Slezsko. Potěšující byl i způsob vítězství, kdy se všechny utkání podařilo dostat holkám pod kontrolu a vydatnou šanci zahrát si tak mohl dostat celý početný kádr. Paradoxně však možná hladká vítězství a menší stupeň prověření mohou být na škodu do čtvrtfinále play-off, kde vítkovické juniorky čeká pražský tým SSK Future vedený nejlepší juniorkou České republiky posledních dvou sezon, Martinou Čapkovou, doplněnou řadou dalších extraligou prověřených juniorských hráček. Bude se tak opakovat loňské čtvrtfinále play-off mistrovství juniorek. V loňské čtvrtfinálové sérii byl úspěšnější tým SSK Future a vítkovické juniorky tak mají svému soupeři co vracet.
Věříme, že ze sebe v play-off vítkovické juniorky vydají maximum a zabojují o další úspěchy v již tak velmi zdařilé sezónně.

Vítkovické juniorky v nadstavbě reprezentovaly a velkou pochvalu tak zaslouží:

Anna Meischnerová, Dita Ondrejková – Andrea Pastušková, Gabriela Rumíšková, Tereza Horáková, Romana Haunerová, Silvie Kovalská, Tereza Voláková, Dominika Koštelová, Tereza Slowiková, Klára Kociánová, Jana Zamastilová, Lucie Šrotová, Petra Haluzová, Soňa Nárožná, Nikola Černá, Tamara Hašová a kapitánka Tereza Urbánková.