PAVEL BRUS SE VRACÍ DO VÍTKOVIC: Bude šéftrenérem kategorií dorostenců a juniorů

13. června 2023, Klub

Zkušený trenér Pavel Brus se po půl roce vrací do Vítkovic. Po svém angažmá u superligového týmu se přesune k mládeži a nově zaštítí kategorie dorostenců a juniorů, kde bude spolupracovat společně s Jaromírem Veselým a Petrem Šmerdou. Splní se tak přání vítkovického vedení, aby Pavel Brus ve strukturách oddílu pokračoval.

Pavel Brus je výraznou osobností Vítkovic, se kterými získal jako první Čech titul jednak jako hráč, tak jako trenér. Své působení na lavičce superligového týmu ukončil po více než šesti letech loni v prosinci, nyní se do řad oddílu vrací.

Nově bude vykonávat pozici šéftrenéra dorostenecké a juniorské kategorie. „Jak jsem avizoval již v prosinci, velmi jsem stál o to, abychom s Pavlem mohli dále spolupracovat. Je to skvělý trenér a charakterní člověk. Jsem proto velmi rád, že jsme se dohodli, že převezme juniory a dorostence. Pavel je zárukou, že ty naše mlaďochy pořádně připraví na dospělý florbal,“ uvedl k návratu Pavla Bruse prezident Vítkovic Tomáš Krásný.

„Od prosince jsem měl více času se zastavit a analyzovat, co dál. Přestože existovaly zajímavé nabídky kde pokračovat, po zvážení všech pro a proti jsem dospěl k závěru, že aktuálně bude nejmoudřejší zůstat v Ostravě, věnovat se rodině a rozvíjet své projekty odsud, v čele s mou srdcovkou Salibandy. U trénování chci zůstat a rozvíjet hráče i hru. Rozhodl jsem se věnovat juniorům a dorostencům,“ říká Pavel Brus.