Vítkovice pomáhají, darujme společně radost dětem

17. listopadu 2023, Klára Kocourková

Vánoční sbírka pro děti z výchovného ústavu

Vítkovice jdou příkladem a pomáhají tam, kde je třeba. Vykouzlit dětem úsměv na tváři a umožnit jim přístup ke sportu se stalo rytířským posláním pro letošní Vánoce a čím více lidí s dobrým srdcem se zapojí, tím více radosti odejde do světa, protože ne každý rytíř musí přijet na bílém koni, aby mohl pomoct.

Dobrým skutkem v podobě vánoční sbírky se Vítkovice chystají uzavřít rok 2023. Až do 17.12. budou mít všichni členové a fanoušci klubu možnost darovat sportovní vybavení a kancelářské/výtvarné potřeby, které poputují dětem z výchovného ústavu v Ostravě-Hrabůvce. Možnost zapojit se do sbírky bude už 17.11. na Dubině ku příležitosti domácího utkání Rytířů proti FBC Liberec. Předměty lze odevzdat během domácích utkání na pokladně, na tréninku a v době, kdy budete mít jen cestu kolem, pak dary můžete odnést na recepci v přízemí haly.

„Takové projekty mám rád a vždy je podpořím. Je třeba si vážit toho, že se máme dobře, a ještě více si vážit toho, že můžeme pomáhat druhým, kteří se třeba momentálně tak dobře nemají. Navíc tato sbírka je velmi praktická a účelná. Věřím proto, že se podaří vybrat hodně věcí, které jiným pomohou a třeba i udělají radost,“ vyjádřil se k projektu Tomáš Krásný, prezident klubu.

Aby si nikdo nemusel lámat hlavu, co dětem darovat, je připraven přibližný seznam věcí, který pomůže v rozhodování. Ze sportovních potřeb přijímáme florbalové hole, florbalové míčky, pálky a míčky na stolní tenis, branky, fotbalový míč apod. Dále můžete přispět věnováním papírových potřeb (bloky, sešity) a psacími potřebami (tužky, propisky, pastelky, fixy atd.). Všechny darované předměty budou předány dětem po slavnostní vánoční večeři v jídelně výchovného ústavu ve čtvrtek 21.12. hráči a hráčkami A-týmů.

Spojme proto společně síly pro dobrou věc, protože sdílená radost je dvojnásobná radost.

Všem, kteří se do projektu zapojí, předem ze srdce děkujeme. 💙🤍