Rytíři míří na půdu Karlových Varů. Budeme více tvořit, nesmíme mít ztráty, říká Martin Gattnar

24. listopadu 2023, Michal Dannhofer

Hracím dnem je neděle, 17:00 hodin

Vítkovičtí Rytíři pokračují ve své cestě Livesport Superligou a po utkání proti Tatranu Střešovice se nyní představí opět na půdě soupeře, tentokráte v Karlových Varech. Tam se jim loni příliš nedařilo, nicméně útočník Martin Gattnar říká, že největší silou Vítkovic budou rychlé protiútoky.

Výjezd do Karlových Varů je tím nejdelším v sezóně. „Nijak speciálně se na cestu nepřipravujeme, jen včera mi Souča nadiktoval, které filmy mám stáhnout, ať si je po cestě v autobuse můžeme pustit,“ usmívá se před vidinou několika hodin v autobuse útočník Martin Gattnar.

Do Varů jedou Rytíři podruhé, v minulém ročníku se proti nováčkovi soutěže trápili. „V době, kdy jsme hráli ve Varech, jsme si procházeli menší krizí. Nepodali jsme tam dobrý výkon, ale naštěstí jsme v poslední minutě zápasu díky dvěma gólům, pokud si dobře vzpomínám, utkání strhli na naši stranu,“ vrací se do minulého soutěžního ročníku.

Co by mohlo na Hurikány platit? „Řekl bych, že největší silou budou rychlé protiútoky,“ přemítá.

Karlovy Vary jsou podle útočníka Rytířů silné v rychlých protiútocích. „Čekám, že budeme mnohem více tvořit hru než soupeř, takže nejdůležitější bude vyvarovat se zbytečným ztrátám při přechodu do útočného pásma, ze kterých by pramenily právě ty brejky, ve kterých jsou Vary silné,“ říká.

Sám je ve skvělé formě, nastupuje společně s Lukášem Fukalou a veteránem Lukášem Hájkem. „Myslím si, že v lajně nám to klape skvěle. Po prvních zápasech, kde se nám úplně nedařilo, si to sedlo a troufl bych si říct, že v některých zápasech jsem byli i rozdílovou lajnou,“ pozitivně uzavírá Martin Gattnar.

FB Hurrican Karlovy Vary - 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 17:00, HMS Karlovy Vary

MATCH CENTER