Rytířky začínají derby proti FBC Ostrava. Jdeme je porazit, říká Jessica Kabelková

21. března 2024, Michal Dannhofer

Začíná se v sobotu na Dubině

Hlavní série play off je tady. Vítkovické Rytířky čeká po dvou letech znovu semifinále s FBC Ostrava. Vůbec poprvé si tuto fázi soutěže za Vítkovice zahraje útočnice Jessica Kabelková, která přišla před touto sezónou z řad pražského Tatranu Střešovice. „Jdeme je porazit,“ říká mladá hráčka.

Je to tady. Už v sobotu začíná očekávané semifinále mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava. „Na sérii se těším hodně, tak, jako na každý zápas, ale teď je to play off, takže se těším hodně,“ říká Jessica Kabelková.

Ta prožije první semifinále ve Vítkovicích, ještě loni stála na straně Tatranu Střešovice, který Rytířkám tehdy podlehl 1:4 na utkání. „Tatran a Vítkovice jsou dva úplně jiné týmy, srovnávat se to úplně nedá,“ usmívá se.

O tom, jak sérii prožije, má jasno. „Sice nejsem z Ostravy, ale jsem vítkovická, takže: Jdeme je porazit!,“ velí.

Vodítkem může být domácí vítězství na Dubině poměrem 6:1. „Dá se to tak říct, to, co jsme chtěli, se nám povedlo asi nejlépe z těch zápasů, které jsme odehráli,“ souhlasí útočnice, která si to vyzkoušela také ve slavném Pixbu.

Série začíná už v sobotu na Dubině. „Domácí prostředí je vždy výhodnější, budeme na naší hale a s našimi fanoušky, což je vždy super,“ těší se.

Co rozhodne? „Určitě produktivita, to, jak se nám povede proměnit šance, které si vytvoříme,“ uzavírá Jessica Kabelková.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
V oba dny se začíná v 15:00 – SC Dubina Ostrava

CENA VSTUPNÉHO na zápasy je 100 korun. Kdo dorazí ve vítkovických dresech nebo v klubových barvách bude mít 20% slevu na vstupenku.