Junioři válí a čeká je semifinále proti Mladé Boleslavi. Zaslouženě, říká trenér Pavel Brus

23. března 2024, Michal Dannhofer

Už tento víkend na Dubině

Nová generace Rytířů je na dobré cestě. Pod vedením trenérského tria Pavel Brus – Jaromír Veselý – Petr Šmerda vyhráli junioři základní část a po dvou dílčích postupech v rámci play off jsou již v semifinále své soutěže, kde je čeká pikantní souboj s Mladou Boleslaví, stejně jako u mužského A-týmu.

Základní část vyšla mladým Rytířům skvěle, ve 22 zápasech zapsali pouhé dvě porážky, oproti například devatenácti výhrách v základní hrací době. Celkově tak měli na kontě 59 bodů, o šest bodů více než druhá Sparta. Na třetím místě skončili florbalisté Tatranu, čtvrtí pak mladí Klokani z Bohemians.

V osmifinále play off se tak Rytíři utkali s brněnskými Gullivers a zapsali dvě výhry: 9:6 na Dubině a 11:5 v Brně. Ve čtvrtfinále pak Rytíři porazili FBC Ostrava 10:2 a 8:5.

V semifinále pak Rytíři nastoupí proti Mladé Boleslavi, stejně jako Rytíři. „Kluci si čtvrtfinálovou sérii odmakali a zaslouženě jsme postoupili. Zápasy ještě herně neukázaly náš plný potenciál a je třeba naši hru do semifinále ještě zvednout. Nyní se však poctivě připravujeme na soupeře. Musíme zůstat nohama na zemi a v zápasech prodat to, co umíme," říká trenér Pavel Brus.

Začíná se již během tohoto víkendu, na Dubině se hraje v 18:00 v sobotu a v neděli od 12:00.