PODEPSÁNO: Štěpán Kaleta pokračuje v rytířských barvách

02. dubna 2024, Klára Kocourková

S Vítkovicemi další 3 sezóny

Štěpán Kaleta, dvaceti jedna letý obránce, svým podpisem stvrdil své další tříleté působení u Vítkovic. Z dosavadní florbalové cesty Štěpána si můžeme připomenout, že své první florbalové zkušenosti sbíral od roku 2012 v Havířově, poté přestoupil k našim ostravským sousedům z FBC Ostrava, odkud pak v roce 2018 našel cestu do Vítkovic, kde do dnešního dne odehrál celkově 224 utkání, nastřílel 78 gólů, u 57 gólů asistoval a nasbíral 135 bodů.

Před uplynutím smlouvy se každý hráč rozhoduje, co dál. Hodnotí, co mu předchozí roky přinesly a co je důvodem, proč by měl v kubu pokračovat i nadále. Pro Štěpána je to mnohé, ale přesto našel něco, co má pro něj opravdu velkou váhu: „To, že můžu hrát ve Vítkovicích, navíc s hráči jako je Hájek, Hubálek, Matejčík nebo Sladký, kterého jsem zažil ve své první sezóně, je pro mě splněný sen a moc si toho vážím,“ říká hrdě.

Štěpán Kaleta po boku Lukáše Hájka a Lukáše Součka

Štěpán je jeden z hráčů, který si ve Vítkovicích postupně prošel téměř všemi věkovými kategoriemi od dorostenců po juniory a své první utkání v A-týmu mužů odehrál v sezóně 2019/2020 proti Mladé Boleslavi. Taková cesta formuje hráče nejen herně ale samozřejmě i osobnostně. „Poznal jsem zde spoustu skvělých lidí, troufám si říct, že jsem hodně florbalově, ale také lidsky vyrostl a samozřejmě získal spoustu přátel, se kterými jsem zažil spoustu úspěchů a zábavy,“ přemítá Kaleta.

Štěpán Kaleta se svými spoluhráči z A-týmu mužů

Budoucnost ve Vítkovicích je tedy zpečetěná a než dojde na plnění dlouhodobých cílů a přání, soustředí se Štěpán se svým týmem na ty, které má mužstvo momentálně před sebou. „Máme poměrně mladý tým, který je doplněn zkušenými hráči a postupně si sedá, nicméně už teď je schopen zvládat důležité situace a velké zápasy, takže věřím, že letošní sezónu zakončíme vítězně a v dalších letech naše výkony ještě porostou a navážeme na předchozí úspěšné generace,“ plánuje Kaleta.

Štěpán Kaleta před domácím publikem

Štěpáne, přejeme hodně úspěchů a jsme rádi, že tě budeme dál vídat ve vítkovickém dresu!