Rozhodne se v Bolce. Musíme zapomenout, není na co se šetřit, burcuje šikula Adam Zubek

06. dubna 2024, Michal Dannhofer

GAME 7 je na programu již v NEDĚLI

Očekávaná série semifinále mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví dospěla vstříc rozhodujícímu sedmému utkání na hřišti Technologů. Vítkovice totiž nevyužily domácí mečbol a po nájezdové prohře se musí rozhodnout až v neděli. Adam Zubek říká, že Vítkovice se nemají na co šetřit.

Šesté utkání dospělo do samostatných nájezdů, které vyhráli hosté díky dvojici Bína – Sládek. „Hodně nás mrzí, že jsme sérii neukončili doma před vlastními fanoušky, ale na to teď musíme zapomenout a soustředit se plně na neděli. Můžeme si za to sami, dokázali jsme dotáhnout ztrátu, udělali z toho opět vyrovnaný zápas, ale nedokázali využít šance na konci třetí třetiny a v prodloužení. Nájezdy vyšly více soupeři, ale tam jsme to neměli nechat zajít,“ ví Adam Zubek.

Klíčovou personou bude znovu Lukáš Souček, pokud dostane od trenérů důvěru. „Na Souču určitě spoléháme. K dobrému výsledku v play off musí vždy přispět i brankář. Myslím si, že celé play off dokazuje, jak moc velkou oporou je a jeho výkon bude samozřejmě rozhodovat i v sedmém zápase,“ usmívá se Adam Zubek.

Ten také říká, že nastává čas, kdy se není třeba šetřit. „Nemyslím si, že zápasy s Mladou Boleslavi jsou o nějakém konkrétním receptu. Důležité je dobře vstoupit do zápasu, přesně tak, jak se nám to povedlo v minulém zápase u nich. Oba týmy hrají o všechno a pro oba by prohra znamenala nepovedenou sezónu. Čekám fyzicky nejnáročnější zápas, ve kterém do toho dáme všechno, protože teď už není, na co se šetřit,“ uzavírá Adam Zubek.

Předvýběr.CZ Florbal MB – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 17:00, MSH Mladá Boleslav