PODEPSÁNO: Obrana i nadále pevně v rukách Jakuba Hubálka

11. června 2024, Klára Kocourková

1+1 za vítkovické Rytíře

Další jistota a stabilní opora ve vítkovickém A-týmu mužů je na stole. Obránce Jakub Hubálek potvrdil své setrvání v klubu na nadcházející sezónu s následnou možností jednoleté opce. Svým podpisem si tak Kuba připočte minimálně další jeden rok ke své vítkovické kariéře, kterou započal už v roce 2001 po přestupu z FBT Ostrava Poruba a mimo jedno zahraniční působení ve Švédsku v roce 2016 naskakuje za Vítkovice bez přestávky. Do dnešního dne má v nejvyšší lize na kontě 381 zápasů, 166 vstřelených branek, 159 asistencí a celkem 325 bodů.


Jakub Hubálek během superligového play-off 2024

Kubo, máš před sebou další rok ve vítkovické obraně. Jaké jsou pocity?
Jsem ve velkém očekávání, jak si to všechno sedne po těch změnách, co nastaly.

Máš teď vlastní rodinu, takže nějaké zásadnější sportovní změny se přeci jen musí ohlížet i na ten osobní život, když už to není jen o tobě. Zvažoval jsi před podpisem možnost i jiného působiště než Vítkovice?
S rodinou už tam není moc prostoru pro vymýšlení.

Až na jedno zahraniční angažmá ve Švédsku zůstáváš věrný Vítkovicím. Je něco konkrétního, co za tím stojí?
Jsem tu odchovaný a vždycky jsme tu měli super lidi kolem sebe.


Jakub Hubálek se svými spoluhráči v sezóně 23/24

O rekonstrukci Dubiny a s tím spojené trochu netradiční podmínky na hostujících halách dobře víme, ale co podle tebe bude rozhodně stát za to to vydržet? Je něco konkrétního, co jsi jako hráč vnímal jako nevyhovující a těšíš se až se to na nové hale změní?
No rozhodně. Klidně bych si rád pustil třeba teplou vodu ve sprše, a naopak v létě bylo v hale téměř nedýchatelně.

Do nové sezóny k vám do týmu naskočí posila z Finska Valtteri Molkka, do kterého je vkládán velký potenciál. Severský styl florbalové hry, který sis v roce 2016 vyzkoušel na vlastní kůži, bude určitě společným tématem. Jak se těšíš na tuto spolupráci?
Věřím, že naváže na své předchůdce z této krajiny, kteří za nás nastupovali. Všechny přestupy se doposud povedly. Ne všichni sice byli špílmachři, ale lidsky se to vždy povedlo a byli přínosem pro tým.

Tradiční otázka na závěr – co ty a nová sezóna? Máš v plánu jet si to svoje nebo sis stanovil nějaké speciální cíle, kterých bys chtěl dosáhnout?
Nemám žádné speciální cíle. Mám jen jeden, a to je překvapivě titul!


Jakub Hubálek před domácím publikem na Dubině