Divoké derby na Dubině přineslo výhru 9:7, Rytířky tak Extralize žen nadále vládnou

09. ledna 2022, Michal Dannhofer

Poměrně divoké bylo první letošní ženské derby mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava odehrané na Dubině. Padlo v něm šestnáct branek a Vítkovice nakonec zvítězily 9:7. Kaňkou na zápase je zranění hostující kapitánky Nely Škopkové, které přejeme brzké uzdravení.

První minuty ukázaly, jak by se zápas mohl odehrávat, a to převahu Vítkovic, nicméně bylo to FBC, které šlo do vedení zásluhou dvojice Mlejnková – Zagórska. Rytířky ale reagovaly dvěma bleskovými góly a po zásazích Troškové a Staňkové se misky vah přetočily. Po kratší odmlce se navíc trefily také Seevaldová s Maroszovou a Vítkovice rázem vedly 4:1.

Poslední slovo v první části měla hostující obránkyně Linda Pudišová, když předtím FBC nevyužilo přesilovou hru.

První polovina druhé třetiny byla rovněž v režii domácího týmu, který dalšími dvěma góly navýšil vedení na 6:2. Přesto nebylo rozhodnuto, což se ukázalo v závěru třetiny, kdy se prosadily Rybičková s Paulínou Hudákovou. Za 13 sekund ale dala branku Cholinská a Vítkovice znovu vedly o tři branky.

Oba týmy se navíc prosadily ještě v poslední minutě druhé třetiny, a tak po čtyřiceti minutách vedly Vítkovice 8:5. Třetí část přinesla nejprve vyloučení Novotné, které ale FBC nevyužilo, v průběhu přesilovky měly Vítkovice rovněž neúspěšnou možnost trestného střílení.

Ve 45. minutě snížila Paulína Hudáková, o osm minut později dostala FBC do kontaktu Pudišová. Poslední slovo ale měla Maroszová, která využila plodnou spolupráci s Dominikou Buczek.

Vítkovice tak pokračují ve své sérii neporazitelnosti.

Ohlasy po zápase

Tomáš Martiník: „Bylo to drama, ale dramata jsou fajn. Myslím si, že pro diváky a samotnou je to fajn, že zápasy jsou takto vyrovnané. Nám se povedl vstup do utkání, kontrovali jsme hru a vypadalo to, že budeme mít navrch, ale nakonec jsme dostali gól a trochu si to zkomplikovali. Vypadli jsme ale z role, neudrželi jsme se na pozitivní vlně, trochu nám chyběla na lavičce a ve hře taková pozitivní svěžest. Soupeř se naopak snažil, tlačil se do zakončení, což mělo za následek, že byl v zápase, a nakonec se dostal na dostřel. Proto jsme to pak museli uhrát vůlí, protože to nás nebylo úplně ideální a my to víme.“

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 6.Trošková (Husková), 6.Staňková (Buczek), 8.Seevaldová (Husková), 11.Maroszová, 25.Husková, 30.Seevaldová (Ďuríková), 39.Cholinská (Buczek), 40.Cholinská (Maroszová), 56.Maroszová (Buczek) - 5.Zagórska (Mlejnková), 19.Pudišová, 36.Rybičková, 39.P.Hudáková (Mlejnková), 40.Zagórska (Bínová), 45.P.Hudáková (Mlejnková), 53.Pudišová. Rozhodčí: Lišková, Zamazalová. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 139.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská - Ďuríková, Janatková, Horečková, Maroszová, Buczek, Novotná, Ferenčíková, Trošková, Staňková, Cholinská, Seevaldová, Prusková, Husková, Šebestová, Planková, Hyršová, Feiková

FBC ČPP Ostrava: Tomšová - Vrlíková, Zagórska, Rybičková, Hurníková, Středulová, Sigmundová, Chalupová, Blažková, Gálová, Škopková, Zuzaníková, Pudišová, Niemczyková, Mlejnková, Bínová, Galnorová, K.Hudáková, P.Hudáková